Gyors sertés grillkolbász marinált lilahagymával
Hozzávalók
4 személyre- 50 dkg sertésdagadó vagy lapocka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 ek pirospaprika
- csípős ajvár
- 4 db császárzsemle
- A marinált hagymához:
- 3 fej lilahagyma
- 1 csillagánizs
- 1 dl fehérborecet
- 1 ek cukor
- só, bors
Elkészítés
1. A húst megtisztítjuk, majd nagyobb csíkokra vágjuk. A szalonnával együtt egy tálba tesszük, ízesítjük sóval, pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát és a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, egybeforgatjuk, majd az egészet ledaráljuk. Ha szükséges még fűszerezzük és hűtőben min.20 percig pihentetjük.
2. A lilahagymát felcsíkozzuk, majd marináljuk, azaz egy lábasba vizet töltünk, beletesszük a csillagánizst, sót, borsot, a fehérborecetet és a cukrot. Ezt felforraljuk, majd ráöntjük a lilahagymára és állni hagyjuk.
3. A darált húsból olajos kézzel hengereket vagy téglalapokat formálunk és egy grill serpenyőben megsütjük őket.
4. A zsemléket megpirítjuk, ízlés szerint ajvárral vagy dijoni mustárral megkenjük, ráhalmozzuk a lilahagymát, majd a grill kolbászokat, rátesszük a zsemle tetejét. Megszórjuk friss petrezselyemmel és tálaljuk. Jó étvágyat!