Gyöngytyúkmell zellertextúrákkal
Hozzávalók
- 2 db bőrös gyöngytyúkmell
- 2 db zellergumó
- 20 dkg szárzeller
- 2 szál újhagyma
- 1 db citrom leve
- 15 dkg vaj
- extraszűz-olívaolaj
- 50 dkg póréhagyma
- 5 dl étolaj
- 2 ek. méz
- 1 dl kókusztej
Elkészítés
1. A zellerpüréhez megtisztítjuk a zellergumót, felkockázzuk, majd olívaolajon megpirítjuk. Amint karamellizálódott, megsózzuk, majd mézet és vajat adunk hozzá, és fedő alatt megpuhítjuk. Hozzáadunk egy kevés kókusztejet, és összeturmixoljuk. Ezzel elkészült a zellerpüré.
2. A zellerchips-hez a maradék zellergumót késsel vagy hámozóval nagyon vékony szeletekre vágjuk, és bő napraforgóolajba dobjuk, megvárjuk, amíg kisül belőle a nedvesség, és ropogósra sütjük. Papírtörlővel leitathatjuk a felesleges olajat.
3. A zellerszár-salátához felvágjuk a szárzellert és az újhagymát, majd belefacsarjuk egy citrom levét. Csipet sóval ízesítjük, meglocsoljuk olívaolajjal, majd hozzáadunk egy kevés mézet.
4. A csirkehúst megsózzuk, majd forró olajon ropogósra sütjük a bőrös felét. Amikor megfordítottuk, egy kocka vajat, egy ág kakukkfüvet, és egy gerezd fokhagymát dobunk a serpenyőbe. Sütés közben a habzó vajjal locsolgatjuk a húst.
5. Tálaláskor a tényér közepére simítunk egy adag zellerpürét, a közepére halmozzuk a zellerszár-salátát, majd rátesszük a bőrén sült gyöngytyúkmellett, és körberakjuk zellerchips-szel.