Grillezett citromos csirkemell
Egy natúr grillezett csirkemell is izgalmassá és omlóssá tehető, ha frissítő és ízletes pácban készítjük elő a sütésre.
Hozzávalók
2 adaghoz- 25 dkg csirkemell
- himalája só
- őrölt bors
- 1 pohár natúr joghurt
- 1 db citrom
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés
A csirkemellet megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a citrommal és olívaolajjal összekevert joghurtba pácoljuk legalább egy órára, de akár a hűtőben is hagyhatjuk egy éjszakára.
A bepácolt hússzeleteket felforrósított grillsütőn aranybarnára sütjük kb. 10 perc alatt, pár percenként megforgatva.
Tipp: tálalhatjuk kevert salátával. Ehhez apróra tépkedjük a jégsalátát, felkarikázzuk az uborkát, kettévágjuk a paradicsomot és felkockázzuk a feta sajtot. Összeforgatjuk, ízlés szerint ízesítjük.