Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gránátalmás quinoasaláta

Dobjuk fel az egyhangú salátákat!
2019. November 18.

A gránátalmaszezon tökéletes alkalom arra, hogy feldobjuk kicsit a salátás étkezéseinket. A quinoának és a szójababnak köszönhetően pedig az étel fehérjetartalma miatt sem kell aggódnunk.

Hozzávalók

2 adaghoz
  • 20 dkg quinoa
  • himalája só
  • 2 marék bébispenót
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 10 dkg szójabab
  • 4 dkg lila hagyma
  • 10 dkg gránátalma
  • fél citrom

Elkészítés

Az alaposan átmosott quinoát háromszoros mennyiségű sós vízben 12 perc alatt puhára főzzük.

A bébispenótot megmossuk, a paradicsomokat kettévágjuk, a szójababot lecsepegtetjük, a lila hagymát finomra aprítjuk, a gránátalmát pedig megpucoljuk.

A puhára főtt quinoát összekeverjük a többi hozzávalóval, majd ízlés szerint megsózzuk. Ízesítjük citromlével, frissen fogyasztjuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Karfiol „bolognai”

Karfiol „bolognai”

Húsmentesen is összedobhatsz egy isteni „bolognai” szószt.
Teriyaki tempeh

Teriyaki tempeh

Különleges és egészséges fogás Gökler Krisztitől.
Sütőtök curry

Sütőtök curry

Éljenek a laktató curryk, Gökler Kriszti receptje ráadásul vegán is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!