Gránátalmás quinoasaláta
A gránátalmaszezon tökéletes alkalom arra, hogy feldobjuk kicsit a salátás étkezéseinket. A quinoának és a szójababnak köszönhetően pedig az étel fehérjetartalma miatt sem kell aggódnunk.
Hozzávalók
2 adaghoz- 20 dkg quinoa
- himalája só
- 2 marék bébispenót
- 10 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg szójabab
- 4 dkg lila hagyma
- 10 dkg gránátalma
- fél citrom
Elkészítés
Az alaposan átmosott quinoát háromszoros mennyiségű sós vízben 12 perc alatt puhára főzzük.
A bébispenótot megmossuk, a paradicsomokat kettévágjuk, a szójababot lecsepegtetjük, a lila hagymát finomra aprítjuk, a gránátalmát pedig megpucoljuk.
A puhára főtt quinoát összekeverjük a többi hozzávalóval, majd ízlés szerint megsózzuk. Ízesítjük citromlével, frissen fogyasztjuk.