Sonkakrémes piknikzsemle Ammerländer Trappista sajttal
Hozzávalók
4 személyre- 4 császárzsemle
- 25 dkg tömbsonka
- 3 főtt + 1 nyers tojás
- Ammerländer Trappista sajt
- kígyóuborka
- kaliforniai paprika
- 1 dl majonéz
- só, őrölt fekete bors
Elkészítés
A sonkát a főtt tojásokkal ledaráljuk, majd krémesre keverjük a nyers tojással, a majonézzel és a fűszerekkel. A zsemlék kalapját levágjuk, belsejüket kibelezzük, egy kevés aprított zsemlebéllel dúsítjuk a tölteléket. A krémet a kivájt zsemlékbe kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütjük. A végén a tetejükre Ammerländer Trappista sajtszeleteket helyezünk, és amíg a sütőben a sajt ráolvad a forró krémre, addig a kalapokat is megpirítjuk. Friss, ropogós paprikakockákkal és uborkakarikákkal tálaljuk.
A trappista a legnépszerűbb sajtféle Magyarországon. De mindenki tapasztalta már, hogy bizony trappista és trappista közt óriási a különbség. Sajnos viszonylag sok a gyenge vagy változó minőségű termék, amelyek között nehéz eligazodni. Ha biztosra akar menni: az Ammerländer Trappista sajtja – ahogy az egy német terméktől elvárható – megbízható, kitűnő minőségű, igazán finom trappista, amivel „nem nyúlhat mellé az ember“.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!