Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Együnk bulgurt reggelire!

Tökéletes napindító!
2017. március 7.

Íme egy egyszerű fahéjas-banános változat:

 

Hozzávalók

  • 1 csésze bulgur
  • 2,5 csésze mandulatej (plusz még a tálaláshoz)
  • csipet só
  • 3 ek. barnacukor
  • 1 tk. fahéj
  • 1 banán (felszeletelve)

Elkészítés

1. Rakjuk a bulgurt, a mandulatejet és a sót egy lábasba, rakjuk a tűzre.

2. Ha felforrt, csökkentsük a hőt, főzzük további 12-15 percig (a bulgur puhuljon meg). Keverjük hozzá a fahéjat és a barna cukrot.

3. Osszuk el a keveréket tálkákba (3-4 adag jön ki belőle), egyenletesen osszuk el rajtuk a banánszeleteket.

 

Tipp: Ha szeretnénk, szórhatunk rá extra fahéjat, önthetünk rá még több mandulatejet.

 

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyömbéres-körtés-áfonyás reggeli turmix

Gyömbéres-körtés-áfonyás reggeli turmix

Ez a körtés turmix kifejezetten egészséges, gyorsan elkészíthető és bearanyozza az egész napot.
Egészséges reggeli: készítsünk otthon gabonapelyhet!

Egészséges reggeli: készítsünk otthon gabonapelyhet!

Méghozzá jó ropogósat, fahéjasat! Ráadásul cukor-és lisztmentes ez a változat!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!