Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Fahéjas puffancsok reggelire

2016. október 21.

Hozzávalók

12 darabhoz
  • 1/3 csésze sózatlan vaj
  • ½ csésze cukor
  • 1 nagy, szobahőmérsékletű tojás
  • 1 ½ csésze liszt
  • 1 ½ teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál só
  • ¼ teáskanál szerecsendió
  • 1/ teáskanál szegfűbors
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál narancshéj
  • ½ csésze tej, szobahőmérsékletű
  • A fahéjas-cukros bevonathoz:
  • 6 evőkanál olvasztott vaj
  • ½ csésze kristálycukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

1. Egy nehéz serpenyőben, közepes lángon, gyakran megkeverve olvasszuk a vajat, amíg egy kicsit meg nem barnul és illatos nem lesz. Öntsük át egy keverőtálba, és hagyjuk teljesen kihűlni.

2. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 12 részes muffin-formát.

3. Adjuk a cukrot é a tojást a kihűlt vajhoz. 5 perc alatt, elektromos habverővel keverjük habosra.

4. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a fűszereket és a narancshéjat. A száraz keveréket több részletben, a tejjel felváltva, adjuk a vajas-tojásos keverékhez. Keverjük alaposan össze minden egyes adag után.

5. Osszuk el a tésztát egyenletesen a 12 mélyedés között. Tegyük be a sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük aranybarnára és illatosra.

6. Amíg a puffancsok sülnek, öntsük az olvasztott vajat egy mély tálba, egy másikban keverjük össze a cukrot és a fahéjat. Amikor a sütik megsültek, egy kés hegyével vegyük ki a formából.

7. Egyenként forgassuk meg a puffancsokat a vajban, majd hempergessük meg a fahéjas cukorban. Melegen tálaljuk!

 

Forrás: food52.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Puffancs

Puffancs

Reggelire, uzsonnára gyerekeknek, de kissé megpirítva pástétom mellé felnőtteknek is kiváló vendégváró falat lehet.
Almafánk sós karamella öntettel

Almafánk sós karamella öntettel

Egy csipet só és a jól ismert karamella egészen másik, csodálatos arcát mutatja. Érdemes kipróbálni, abbahagyhatatlan!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.