Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Almás-cheddar sajtos muffin

Népszerű recept!
2016. November 27.

Hozzávalók

12 darabhoz
  • 1 csésze finomliszt
  • 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 1 csésze durvára reszelt, érett cheddar sajt
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 nagy tojás, enyhén felverve
  • ½ csésze +2 teáskanál méz
  • 2 evőkanál melasz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ¼ csésze natúr görög joghurt
  • 2 csésze reszelt alma

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk ki egy muffinformát, és a mélyedéseket béleljük ki muffin papírral.

2. Egy közepes keverő tálban keverjük össze a liszteket, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat, a sót és a szerecsendiót. Adjuk és keverjük hozzá a reszelt sajtot.

3. Egy másik tálban keverjük össze a tojást, a mézet, a melaszt, az olajat és a joghurtot, majd adjuk hozzá a reszelt almát, és keverjük jól össze. Öntsük a száraz hozzávalókat a nedvesekhez, és addig keverjük, amíg teljesen összeáll.

4. Osszuk el a tésztát egyenletesen a muffinforma mélyedései között. Tegyük a muffinformát egy tepsire, arra az esetre, ha sülés közben kis darabok kipotyognának a formából. Süssük a muffinokat 30-35 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a formában pihenni 10 percig, majd a rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Vagy még melegen együk meg a muffinokat sok-sok vajjal.

 

Forrás: food52.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!