Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Citromos-mákos muffin

2016. október 25.

Hozzávalók

  • 12 muffin papír
  • 2 ½ csésze liszt
  • ½ csésze kristálycukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • ¼ teáskanál fimonszemű só
  • 1 ¼ csésze tej
  • ½ csésze növényi olaj
  • 1 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál darált mák

Elkészítés

1. Tegyük a rácsot a sütőben a középső sínre, és melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Béleljük ki a muffinforma mélyedéseit a muffinpapírokkal.

2. Keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót, a citromhéjat és a mákot egy nagy tálban, és tegyük félre.

3. Keverjük össze a nedves hozzávalókat, a tejet, az olajat, a tojást, a vaníliakivonatot egy közepes tálban.

4. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és egy szilikon spatulával alaposan keverjük össze.

5. Osszuk el a tésztát egyenletesen a 12 mélyedés között, kb. 1/3 csészényi jut egyre. Süssük 20 percig, tűpróbával ellenőrizzük.

 

Forrás:thekitchn.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres, sütőtökös muffin

Fűszeres, sütőtökös muffin

A sütőtök az ősz egyik sztárja, készülhet édesen és sósan, levesnek, köretnek vagy desszertnek. Ez a fűszeres, sütőtökös muffin nagyon könnyen elkészíthető, és a sütésbe a gyerekeket is bevonhatjuk.
Banános-hajdinás muffin

Banános-hajdinás muffin

Hajdinalisztből, finom fűszerezéssel készül ez a muffin, ráadásul amellett, hogy egészséges, hamar el is készül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.