
Édesburgonya nachos
Hozzávalók
2 adaghoz- 40 dkg édesburgonya
- 1 ek. kókuszolaj
- 30 dkg darált pulyka
- mexikói fűszerkeverék (só, chili, vöröshagyma, fokhagyma, paprika, cayenne bors, fahéj, római kömény, koriander)
- 10 dkg konzerv vörösbab
- 15 dkg paradicsom
- 10 dkg kaliforniai paprika
- 5 dkg lila hagyma
- 10 dkg csemegekukorica
- 10 dkg érett avokádó
- himalája só
- őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 dkg zsírszegény sajt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
Az édesburgonyákat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Papírtörlő segítségével felitatjuk a burgonyáról a felesleges nedvességet, hogy megfelelően ropogósra tudjon sülni. Sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Eközben egy serpenyőben kókuszolajat hevítünk, és megpirítjuk rajta a darált húst. Megszórjuk mexikói fűszerkeverékkel, majd fedő alatt 10 percig hagyjuk párolódni.
Előkészítjük a zöldségeket. A vörösbabot lecsepegtetjük, a paradicsomot és a paprikát felkockázzuk, a lila hagymát megpucoljuk és finomra aprítjuk. A puha avokádót villával pépesítjük, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük az áttört fokhagymával. Végül lereszeljük a sajtot.
A sült édesburgonya korongokat elosztjuk a tányérokon, majd rákanalazzuk a megpirult darált pulykát. Eloszlatjuk rajta egyenletesen a babot, a paradicsomot, a paprikát, a lila hagymát és a kukoricát. A tetejére jöhet az avokádókrém és végül a reszelt sajt.