Cukros birsalma kocka
Hozzávalók
- birsalma (amennyit csak szeretnél), megpucolva, kimagozva
- cukor
- 2 evőkanál citromlé
Elkészítés
1. Egy nagy lábosban kezdjünk el vizet forralni, és ha felforrt, tegyük bele a birsalmát, és főzzük puhára.
2. Szűrjük le és mérjük meg, majd turmixoljuk össze. Tegyük egy tiszta lábosba.
3. Adjunk hozzá annyi cukrot, mint amennyi a megfőtt birsalma.
4. Most jöhet hozzá a citromlé.
5. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve, kezdjük el melegíteni.
6. Addig kevergessük, amíg sötétebb színű, sűrű, és ragacsos lesz.
7. Ez kb. 1.5 óra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és borítsuk ki rá a zselét, egyenletesen oszlassuk el.
8. Maximum 2-3 cm magas legyen. Egy habkártyával egyengessük el a tetejét.
9. Tegyünk még egy sütőpapírt a tetejére. Vegyük fel a konyhai kesztyűt, és lapítsuk a felületét még egyenletesebbé.
10. Vegyük le, és dobjuk ki a felső sütőpapírt, majd tegyük a hűtőbe 24 órára.
11. Másnap késsel vágjuk kockákra.
12. A kockákat fektessük egy másik sütőpapírra. 3 napig hagyjuk száradni.
13. Közben egyszer fordítsuk meg. 3 nap múlva hempergessük meg cukorban. Légmentesen lezárva akár 6 hónapig is eláll.
Forrás: donkeyandthecarrot.blogspot.hu