Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokimousse

Adásban volt: 2017. május 2.
A recepthez tartozó videó
2017. május 2.

Hozzávalók

4 személyre
  • presszó kávé
  • 10 dkg min. 60%-os étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 1 rúd vanília
  • 20 dkg eper
  • 10 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 15 dkg kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

1. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládékat, picit visszahűtjük, majd elkeverjük a meleg kávéval.

2. A díszítéshez egy tálba öntjük a kakaóport, majd egy papírtölcsér segítségével a megolvasztott étcsokoládét rácsorgatjuk. Így különböző formákat kapunk, ha a csoki megszilárdult. A megmaradt kakaóport később még fel tudjuk használni.

3. A tejszínt a vanília rúd kikapart belsejével és a porcukorral habbá verjük, majd a kávés csokoládéval összeforgatjuk.

4. Habzsák segítségével poharakba töltjük, majd gőz fölött megolvasztott fehércsokoládéba mártjuk az epret, a krém tetejére helyezzük és a csokoládé díszekkel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos-étcsokis falatok

Narancsos-étcsokis falatok

Amilyennek lennie kell: a közepén puha, a szélén roppanós.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.