Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csokimousse

Adásban volt: 2017. May 2.
A recepthez tartozó videó
2017. May 2.

Hozzávalók

4 személyre
  • presszó kávé
  • 10 dkg min. 60%-os étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín
  • 1 rúd vanília
  • 20 dkg eper
  • 10 dkg porcukor
  • A díszítéshez:
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 15 dkg kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

1. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládékat, picit visszahűtjük, majd elkeverjük a meleg kávéval.

2. A díszítéshez egy tálba öntjük a kakaóport, majd egy papírtölcsér segítségével a megolvasztott étcsokoládét rácsorgatjuk. Így különböző formákat kapunk, ha a csoki megszilárdult. A megmaradt kakaóport később még fel tudjuk használni.

3. A tejszínt a vanília rúd kikapart belsejével és a porcukorral habbá verjük, majd a kávés csokoládéval összeforgatjuk.

4. Habzsák segítségével poharakba töltjük, majd gőz fölött megolvasztott fehércsokoládéba mártjuk az epret, a krém tetejére helyezzük és a csokoládé díszekkel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!