Csokimousse
Hozzávalók
4 személyre- presszó kávé
- 10 dkg min. 60%-os étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
- 1 rúd vanília
- 20 dkg eper
- 10 dkg porcukor
- A díszítéshez:
- 10 dkg fehércsokoládé
- 15 dkg kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
1. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládékat, picit visszahűtjük, majd elkeverjük a meleg kávéval.
2. A díszítéshez egy tálba öntjük a kakaóport, majd egy papírtölcsér segítségével a megolvasztott étcsokoládét rácsorgatjuk. Így különböző formákat kapunk, ha a csoki megszilárdult. A megmaradt kakaóport később még fel tudjuk használni.
3. A tejszínt a vanília rúd kikapart belsejével és a porcukorral habbá verjük, majd a kávés csokoládéval összeforgatjuk.
4. Habzsák segítségével poharakba töltjük, majd gőz fölött megolvasztott fehércsokoládéba mártjuk az epret, a krém tetejére helyezzük és a csokoládé díszekkel tálaljuk. Jó étvágyat!