Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csőben sült karfiol rizses húsgombóccal

Adásban volt: 2016. December 15.
A recepthez tartozó videó
2016. December 15.

Hozzávalók

  • 50 dkg darált pulykacomb
  • 20 dkg rizs
  • 1 fej karfiol
  • 4 dl tejszín
  • 20 dkg sajt
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • petrezselyem

Elkészítés

1. A karfiolt apró virágokra vágjuk, és vajon félkészre dinszteljük, hogy az ízek benne maradjanak. Félidőnél sózzuk, amitől levet enged, és saját szaftjában párolódik tovább.

2. A rizst előfőzzük.

3. A húsgolyókhoz a darált húst apróra vágott, tépett rozmaringgal, kakukkfűvel és petrezselyemmel ízesítjük. Hozzátesszük az apró kockákra vágott nyers hagymát, összekeverjük a háromnegyedig megfőtt rizst, sózzuk, borsozzuk, majd egy kis zsemlemorzsa hozzáadása után gombócokat formázunk belőle.

4. A sajtmártáshoz sajtot lereszeljük, és a habtejszínnel összeforraljuk, ha túl sűrű, kevés tejjel felönthetjük. Szerecsendióval, fehérborssal, reszelt fokhagymával ízesíthetjük.

5. Az összetevőket egy nagyobb hőálló edénybe pakoljuk: alulra egy kevés mártás kerül, majd a húsgolyók, rápakoljuk a megpuhult karfiolt, majd a sajtmártással lelocsoljuk, a tetejére reszelt sajtot teszünk. Sütőben fél óra alatt összesütjük.

gallicoop kicsi

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!