
Egy kedvelt fogás ezúttal őszi köntösben
Őszi buddha-tál

Süssünk teljes kiőrlésű lisztből fahéjas csigát!
Egy hűvösebb őszi napon kevés jobb dolgot tudok elképzelni, mint begubózni otthon egy pohár forró csokival és a saját sütőnkben sült egészséges, teljes kiőrlésű fahéjas csigákkal.

Omlós pitetészta csupa egészséges alapanyagból: Körtés-fügés galette
A galette –avagy francia pite – egy ezerarcú sütemény, hiszen gyakorlatilag bármilyen töltelékkel tökéletes, évszaknak megfelelő alapanyagokkal, sósan és édesen is. Az omlós pitetésztát csupa egészséges alapanyagból készítettem, a krémsajtos alapra pedig ezúttal az ősszel szinte bárhol fellelhető füge és körte került.

Alaprecept, amelyet nem lehet megunni. Tökéletes könnyű vacsorának, de egy főétel mellett köretként is megállja a helyét.
És ami még nagyon jó benne, az a végtelen variációs lehetőség: készíthetjük maradék zöldségekből, illetve persze hússal is dúsíthatjuk: például sonkakockákkal vagy egy kevés pirított, fűszeres darált hússal. Ez a zöldséges sült rizstorta

Banánbrownie
Létezik avokádós, céklás, sütőtökös, édesburgonyás, és még rengeteg féle

Mary Berry kávés-diós piskótája
A Sütimester egykori zsűrijének egyik klasszikusa

Süssünk pekándiós kekszet, és ne csak finom íze, hanem magas antioxidáns tartalma miatt is!
Gondoltátok volna, hogy még a pekándiós keksznek is van világnapja? Mivel Európában kevésbé jellemző a termelése, így sajnos méltatlanul keveset használjuk ez az olajos magvat. Az amerikaiak viszont nem csak különlegesen finom íze miatt, de a kiemelkedően magas antioxidáns tartalma miatt is előszeretettel fogyasztják.



















