Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Süssünk pekándiós kekszet, és ne csak finom íze, hanem magas antioxidáns tartalma miatt is!

Gondoltátok volna, hogy még a pekándiós keksznek is van világnapja? Mivel Európában kevésbé jellemző a termelése, így sajnos méltatlanul keveset használjuk ez az olajos magvat. Az amerikaiak viszont nem csak különlegesen finom íze miatt, de a kiemelkedően magas antioxidáns tartalma miatt is előszeretettel fogyasztják.
2017. szeptember 21.

Hozzávalók

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 7 dkg aprószemű zabpehely
  • 4 dkg kókuszolaj
  • 2 db tojás
  • 5 g sütőpor
  • 100 g pekándió
  • 70 g eritrit
  • fahéj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A pekándió felét aprítógépben vagy darálóval finomra daráljuk. Ezt egyenletesen összekeverjük a liszttel, a zabpehellyel és a sütőporral, ízlés szerint egy kis fahéjjal, majd hozzáütjük a tojásokat is, végül pedig a szobahőmérsékleten tárolt kókuszolajt.

Az egészet gyúrható masszává keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe kör alakú kis halmokat formázunk úgy, hogy a közepébe egy mélyedést vájunk, a szélét pedig megvastagítjuk.

A pekándió másik feléből néhány szebb egész szemet félreteszünk díszítésnek, a maradékot pedig késsel felaprítjuk. Ezt összekeverjük az eritrittel, és a dióhoz is szórhatunk még egy kis fahéjat. Ezután egy-egy evőkanálnyit a kekszek közepébe vájt mélyedésbe teszünk. Ez sütés közben szépen meg fog karamellizálódni és egy ropogós tölteléket, illetve mázat alkot majd a kekszen.

Az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük a kekszeket, majd egy-egy szem egészben maradt pekándióval díszítjük őket.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?