
Aszalt paradicsom szósz
A jól ismert zöld pestot más alapanyagokból, más színekkel, otthon is elkészíthetjük. Ebben szószban az aszalt paradicsom jellegzetes íze dominál.

Főzés nélküli, hideg paradicsomleves
Nyár vége főzés nélkül.

Három paradicsomos tészta
Az olaszok szerint egy jó paradicsomos tésztának nincs párja. Pláne, ha három különböző fajta paradicsommal készül. Ezt most én is leteszteltem.

Hasselback újburgonya
Nem túl hosszú a sárgadinnye szezonja, használjátok ki minden percét! Süti, sorbet és nemcsak édes, hanem akár sós ízekkel kombinálva isteni finom saláta is készülhet belőle.

Sült paprikás hummusz
Mindig rácsodálkozunk, mennyire változatosan lehet elkészíteni a humuszt.

Csirkés-joghurtos padlizsánsaláta
Kerti partik népszerű körete most csirkével.

Sült újburgonya fokhagymás aiolival
Chips+mártogatós. Tuti páros, főleg, ha sültkrumpliról van szó.

Sajtos-padlizsános szendvics Ammerländer Edámi sajttal
Néhány egyszerű, hétköznapi hozzávaló is elegendő ahhoz, hogy megalkossuk a nyár kedvenc szendvicsét. A fokhagymás tejszínbe mártott, vajon átsütött kenyérszeletek közé sült padlizsánkarikák és sajtszeletek kerülnek, hozzá pedig frissítő, citromos joghurtot tálalunk.

Padlizsános quesadilla
Egy csomag tortillalap mindig lapul a konyhaszekrényemben. Ha gyors ebédet vagy vacsorát szeretnék készíteni, csak előkapom őket, megtöltöm mindenféle finomsággal, és már tálalhatok is. Most barna rizs, kolbász, padlizsán és curry fűszerkeverék adta a töltelék alapját.

Édesburgonya enchiladas
A népszerű mexikói tortilla ételben az a jó, hogy könnyedén a saját ízlésünkre szabhatjuk. Jelen esetben a fűszeres-fahéjas ízvilághoz kiválóan passzoló édesburgonyával tettem különlegessé a tölteléket.

Cukkinitészta húsos raguval
Legyen kevesebb kalória!

Nyári polenta
Sárát megihlették a friss, lédús paradicsomok és elhozott nekünk egy könnyen elkészíthető polentát.

Sajtos pljeskavica Ammerländer Trappista sajttal
Nincs kerti parti fűszeres, grillen sült húspogácsák nélkül. Ezúttal azonban ne a jól megszokott amerikai hamburger receptünkhöz nyúljunk, inkább látogassunk el képzeletben déli szomszédainkhoz Szerbiába, és dobjunk a grillrácsra pár fűszeres, sajttal töltött pljeskavicát!













