Csicsókahumusz
A csicsóka kicsit édeskés íze a fokhagymával, citrommal bolondítva, és olívaolajjal keverve, bármelyik ősz reggel vagy téli este sztárja lehet, ropogós bagettre halmozva vagy zöldségmártogatósként. Ha jönnek vendégek, ha nem.
Céklás humusz
A sokoldalú újságíró, fordító, szinkrondramaturg és műsorvezető Steiner Kristóf, az utóbbi időben vegán életmódjával is kivívta a közönség érdeklődését. A húsmentes receptjeinek nagy lökést adhatott, hogy Kristóf évek óta Izraelben él, ahol ennek jóval nagyobb a kultúrája, mint nálunk. Most egy friss, céklás kence receptjét osztja meg velünk, amit, ha van turmixgépünk 3 perc alatt el tudunk készíteni.
Fokhagymás, szezámmagos sült gombaragu, polentával
Finom egytálétel. Polenta gombaraguval.
Zabpelyhes-banános kenyér aszalt gyümölcsökkel
Mindent bele egy tálba, egy kicsit a sütőbe és máris kész az csodás nyári, reggeli kenyér. Ha későn kelők vagyunk süssük meg előző nap vagy együk uzsonnára.
Körtés, csokoládés rétes
Csokoládés, gyümölcsös rétes. Mindenkinek ki kell próbálnia!
Fejes saláta uborka öntettel
Kedvencünk a fokhagymás uborkasaláta keresztezése a nagy klasszikussal, a fejes salátával.
Kapros tintahal saláta uborkával és zellerrel
Frissítő nyári saláta, a változatosság kedvéért tintahallal.
Sárgabarackos, málnás, diós piskóta
A megunhatatlan piskóta most barackos-málnás variációban.
Csak néhány apróság, és máris különleges lesz a spagetti. Szezonhoz igazítva, klasszikus kolbászos megoldással.
Spárgás spagetti carbonara ropogós kolbászchipsszel
Csak néhány apróság, és máris különleges lesz a spagetti. Szezonhoz igazítva, klasszikus kolbászos megoldással.
Libamell sült alma mártással és rukolás krumplipürével
A hagyományokat folytatni kell! Márton nap környékén süssünk libamellet, vele sült almával és hagymával!
Bécsi burgonyasaláta
A hamisítatlan, klasszikus, bécsi burgonyasaláta, több órányi hűtési idővel.
Diós, narancsos sütőtöktorta
Fűszeres, narancsos, sütőtökös torta. Krémsajttal és (pirított) dióval a tetején.
Fejtett babsaláta sült kápia paprikával
A leginkább bablevesbe és babfőzelékben használt fejtett bab, a sült kápia paprika, a szárzeller és a zöldbab tökéletes találkozása egy salátában.