Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bécsi burgonyasaláta

Adásban volt: 2013. november 21.
A recepthez tartozó videó
A hamisítatlan, klasszikus, bécsi burgonyasaláta, több órányi hűtési idővel.
2014. október 28.

Hozzávalók

4-8 adag
  • 1kg burgonya
  • 1-2 lilahagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • csemegeuborka
  • kapribogyó
  • 3 dl alaplé
  • olívaolaj
  • 2-3 ek fehérborecet
  • fekete olívabogyó

  • bors

Elkészítés

A burgonyát héjában megfőzzük, érdemes nem szétfővő burgonyát keresni hozzá. A krumplit még forrón megpucoljuk és felkarikázzuk, és egy tálba tesszük. Leöntjük forró húslevessel, és egy kicsit állni hagyjuk. Addig a hagymákat és a csemege uborkákat felkockázzuk és hozzáadjuk a krumplihoz. A kapribogyót leöblítjük és az olívabogyóval együtt szintén hozzáforgatjuk a salátához. Ezután jöhet az ecet, só, bors, és átkeverjük. Nem kell megijedni, ha hígnak látjuk a saláta levét, ezt a pihentetés során magába szívja a krumpli. Amikor a saláta majdnem kész, és állt már jó néhány percig a húsleves és ecet keverékében, csak akkor locsoljuk meg kevés olívaolajjal, és azzal is keverjük át. Majd pár órás pihentetés után, tálalás előtt szintén locsoljuk meg vele.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Bécsi burgonyasaláta

A hamisítatlan, klasszikus, bécsi burgonyasaláta, több órányi hűtési idővel.
Egyben sült, fokhagymával tűzdelt pulykacomb

Egyben sült, fokhagymával tűzdelt pulykacomb

Ez a fokhagymával és szalonnával tűzdelt omlós, szaftos pulykasült, bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét.

Egyben sült, tűzdelt pulykacomb

Ez a fokhagymával és szalonnával tűzdelt omlós, szaftos pulykasült, bármelyik ünnepi asztalon megállja a helyét.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.