Fejes saláta uborka öntettel
Adásban volt: 2013. July 11.
A recepthez tartozó videó
Kedvencünk a fokhagymás uborkasaláta keresztezése a nagy klasszikussal, a fejes salátával.
2015. July 7.
Hozzávalók
2-4 adag- 1 kígyóuborka (kb.30dkg)
- 2 evőkanál ecet
- 2 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál só
- 6 evőkanál víz
- 1 gerezd fokhagyma, reszelve
- kb. 3 cm-es friss gyömbér, reszelve
- 2dl olívaolaj
- zöld saláta
Elkészítés
A kígyóuborkákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Hozzáreszeljük a gyömbért és fokhagymát, hozzáadjuk az ecetet, a sót, a porcukrot a vizet.
Majd az uborkát minden hozzávalóval együtt botmixerrel pürésítjük.
Ha kell, még után ízesítjük, és hozzáadjuk az olívaolajat, és ezzel tovább pürésítjük. És az öntetet csak közvetlenül a tálalás előtt forgatjuk össze a zöld salátával.
Megosztom barátaimmal