Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fejes saláta uborka öntettel

Adásban volt: 2013. July 11.
A recepthez tartozó videó
Kedvencünk a fokhagymás uborkasaláta keresztezése a nagy klasszikussal, a fejes salátával.
2015. July 7.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 1 kígyóuborka (kb.30dkg)
  • 2 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál só
  • 6 evőkanál víz
  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve
  • kb. 3 cm-es friss gyömbér, reszelve
  • 2dl olívaolaj
  • zöld saláta

Elkészítés

A kígyóuborkákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és felszeleteljük. Hozzáreszeljük a gyömbért és fokhagymát, hozzáadjuk az ecetet, a sót, a porcukrot a vizet.
Majd az uborkát minden hozzávalóval együtt botmixerrel pürésítjük.
Ha kell, még után ízesítjük, és hozzáadjuk az olívaolajat, és ezzel tovább pürésítjük. És az öntetet csak közvetlenül a tálalás előtt forgatjuk össze a zöld salátával.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csirkenyárs pikáns mogyorószósszal és jázmin rizzsel

Csirkenyárs pikáns mogyorószósszal és jázmin rizzsel

Fűszeres csirkenyársak, jázminrizzsel, az év minden napján, bármilyen alkalomra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!