Chorizoval és quinoával töltött tintahal
Hozzávalók
4 személyre- 4 tintahal
- 10 dkg chorizo
- 10-15 dkg quinoa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 lilahagyma
- 1 salotta hagyma
- 1 jalapeno paprika
- friss petrezselyem
- friss koriander
- 1 citrom
- olívaolaj
- A salátához:
- ½ dl borecet
- ½ dl olívaolaj
- 1 csomag vegyes salátamix
- só
Elkészítés
1. A chorizot apró kockákra vágjuk, majd egy felhevített serpenyőben kisütjük a zsírját. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fél lilahagymát és az egész salottahagymát. Majd az apróra vágott jalapenot és fokhagymát és petrezselymet.
2. A quinoat forró, sós vízben puhára főzzük és a chorizos alaphoz adjuk.
3. A tintahalakat megtöltjük a töltelékkel, meglocsoljuk olívaolajjal, majd grill serpenyőn megsütjük.
4. A salátához elkeverjük a borecetet a sóval és az olajjal, majd a salátára öntjük. Meglocsoljuk citromlével, majd friss jalapenoval és korianderrel tálaljuk. Jó étvágyat!