Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Chorizoval és quinoával töltött tintahal

Adásban volt: 2017. October 27.
A recepthez tartozó videó
2017. October 27.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 tintahal
  • 10 dkg chorizo
  • 10-15 dkg quinoa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 lilahagyma
  • 1 salotta hagyma
  • 1 jalapeno paprika
  • friss petrezselyem
  • friss koriander
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • A salátához:
  • ½ dl borecet
  • ½ dl olívaolaj
  • 1 csomag vegyes salátamix

Elkészítés

1. A chorizot apró kockákra vágjuk, majd egy felhevített serpenyőben kisütjük a zsírját. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fél lilahagymát és az egész salottahagymát. Majd az apróra vágott jalapenot és fokhagymát és petrezselymet.

2. A quinoat forró, sós vízben puhára főzzük és a chorizos alaphoz adjuk.

3. A tintahalakat megtöltjük a töltelékkel, meglocsoljuk olívaolajjal, majd grill serpenyőn megsütjük.

4. A salátához elkeverjük a borecetet a sóval és az olajjal, majd a salátára öntjük. Meglocsoljuk citromlével, majd friss jalapenoval és korianderrel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!