Borzas tarja sütőben sütve
Ezek a tarjaszeletek burgonyás-sajtos tetővel sültek készre. Nagyon-nagyon finom, puha, szaftos hús lesz az eredmény, a külső réteg pedig extra ropogós. Kell nekünk az a sok plusz olaj? Szerintem nem!
Hozzávalók
4 személyre- 4 nagyobb szelet csont nélküli tarja
- só, őrölt fekete bors
- liszt
- kevés olaj
- 30 dkg burgonya (hámozva, tisztítva mérve)
- 1 tojás
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítés
A tarjaszeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd kevés lisztbe forgatjuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük egymás mellé a hússzeleteket.
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, 5 percet állni hagyjuk, majd ezt követően minél alaposabban kinyomkodjuk belőle a nedvességet. Hozzákeverjük a tojást, a lereszelt sajtot, valamint annyi lisztet, hogy sűrű keveréket kapjunk. Ízlés szerint fűszerezzük. Vékony rétegben a hússzeletekre nyomkodjuk.
A tepsit lefedjük alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk 40 percre. Ezután levesszük az alufóliát, és szép pirosra sütjük a burgonyás-sajtos tetőt. Tetszőleges körettel tálaljuk.