Avokádós-csicseriborsós csirkesaláta
Ahogy melegszik az idő, egyre jobban esnek a könnyedebb saláták is főétkezés gyanánt. Érdemes úgy összeállítani az alapanyagokat, hogy egyszerre legyen a végeredmény minél színesebb, tápanyagdúsabb és laktatóbb is.
Hozzávalók
2 adaghoz- 25 dkg csirkemell
- himalája só
- őrölt bors
- őrölt csemegepaprika
- szárított majoránna
- 2 evőkanál olívaolaj
- 15 dkg koktélparadicsom
- 10 dkg fürtös uborka
- 15 dkg főtt csicseriborsó
- ½ fej lila hagyma
- 1 db érett avokádó
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ citrom leve
- 5 dkg feta sajt
Elkészítés
A csirkemellet megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, paprikával és majoránnával fűszerezzük. Olívaolajjal megkent grillsütőn mindkét oldalát aranybarnára sütjük kb. 15 perc alatt.
Eközben megtisztítjuk a zöldségeket. A koktélparadicsomot felkarikázzuk, az uborkát felkockázzuk, a csicseriborsót lecsepegtetjük, a lila hagymát pedig finomra aprítjuk.
Az avokádót kettévágjuk, eltávolítjuk a magját, majd kikanalazzuk a húsát. Villával pépesítjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverünk egy gerezd áttört fokhagymát, valamint a citrom levét, hogy megelőzzük a barnulását.
A felaprított zöldségeket alaposan összekeverjük az avokádókrémmel, majd a tetejére halmozzuk a felkockázott grillezett csirkemellet, végül feta sajtot morzsolunk a saláta tetejére.