Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Arab húsgolyók és Krémes francia tabulé

Adásban volt: 2016. December 12.
A recepthez tartozó videó
2016. December 12.

Hozzávalók

  • Arab húsgolyók:
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 1-2 szál újhagyma
  • reszelt gyömbér
  • 5 dl paradicsomszósz
  • só, bors
  • őrölt koriandermag
  • őrölt római kömény
  • őrölt szegfűszeg
  • ½ tk. őrölt fahéj
  • őrölt kardamom
  • Krémes francia tabulé:
  • 20 dkg kuszkusz
  • 2 db paradicsom
  • ½ db kígyóuborka
  • 1 szál újhagyma
  • egy csokor pertezselyem
  • egy csokor koriander
  • egy csokor menta
  • olívaolaj
  • 1 db citrom
  • Arab tabulé saláta:
  • egy csokor petrezselyem
  • egy csokor koriander
  • egy csokor menta
  • 1 szál újhagyma
  • 2 db paradicsom
  • ½ db kígyóuborka
  • 1 ek. kuszkusz
  • olívaolaj
  • 1 db citrom
  • 1 marék pirított kesudió
  • gránátalma

Elkészítés

Arab húsgolyók:

1. Az újhagymát apró szeletekre vágjuk, majd a reszelt gyömbérrel és a fűszerekkel a húshoz keverjük. A szegfűszegből és a kardamomból erős aromájuk miatt kevesebbet használjunk.

2. A darált húsból 3 centi átmérőjű gombócokat formázunk és olívaolajon körbesütjük őket egy serpenyőben.

3. A paradicsomszószt egy lábosban hevíteni kezdjük, majd beletesszük a húsgombócokat és 40-45 perc alatt megfőzzük. A paradicsomszószt nem ízesítjük, mert a húsból kifővő fűszerek adják meg az ízét. Szükség esetén a legvégén sózzuk.

Krémes francia tabulé:

1. A kuszkuszt egy tálba tesszük és felöntjük sós vízzel, hogy egy centire ellepje. Lefedjük, majd 10 percig pihentetjük. A végén jól felkeverjük, nehogy összetapadjon.

2. A paradicsomot a tetején bevágjuk, majd blansírozzuk: először forró, majd jéghideg vízbe tesszük, hogy élénk színe legyen, és könnyebben lejöjjön a héja. Meghámozzuk, magos belsejét kikaparjuk, majd apró kockákra vágjuk. A kígyóuborka magos részét is kivágjuk, és szintén apró darabokra vágjuk.

3. A zöldfűszereket a lehető legkisebbre aprítjuk, és minden összetevőt a kuszkuszhoz keverünk. Olívaolajjal és citrom facsart levével csak tálalás előtt locsoljuk meg.  

Arab tabulé saláta:

1. A kuszkuszt egy tálba tesszük és felöntjük sós vízzel, hogy egy centire ellepje. Lefedjük, majd 10 percig pihentetjük. A végén jól felkeverjük, nehogy összetapadjon.

2. A paradicsomot a tetején bevágjuk, majd blansírozzuk: először forró, majd jéghideg vízbe tesszük, hogy élénk színe legyen, és könnyebben lejöjjön a héja. Meghámozzuk, magos belsejét kikaparjuk, majd apró kockákra vágjuk. A kígyóuborka magos részét is kivágjuk, és szintén apró darabokra vágjuk.

3. A zöldfűszereket a lehető legkisebbre aprítjuk, és minden összetevőt a kuszkuszhoz keverünk. Olívaolajjal és citrommal csak tálalás előtt locsoljuk meg, és végül megszórjuk a gránátalma magjával és a kesudióval.

gallicoop kicsi

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Parmezános húsgolyók

Parmezános húsgolyók

Marhahúsgolyók a szokásostól eltérő módon parmezánnal. Remekül illik a zöldborsós rizottóhoz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!