Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sütőben sült rántott hús és Édesburgonya cékla püré

Adásban volt: 2016. szeptember 30.
A recepthez tartozó videó
2016. szeptember 30.

Hozzávalók

  • 2-3 ek. vaj
  • 3 dl tej
  • 1 ek. tabasco szósz
  • 3 db pulykamell
  • 200 g zsemlemorzsa
  • 5 ek. reszelt parmezán sajt
  • ½ tk. cayenne paprika
  • 1 tk. őrölt fekete bors
  • 1tk. őrőlt fehér bors
  • 1 ½ tk. fokhagymapor
  • 1tk. őrölt paprika
  • 2 csipet só
  • vaj
  • 1 nagy édesburgonya
  • 2 nagyobb cékla

  • bors
  • tej, igény szerint

Elkészítés

Sütőben sült “rántott hús”

Elkészítési idő: 45 perc

Előkészület: hús pácolása minimum 1 óráig- maximum 24 óráig a hűtőben

1. A félbevágott pulykamell filéket klopfolóval megpuhítjuk.

2. A tejet és a csípős szószt összekeverjük egy edényben és a filéket belehelyezzük. Minimum 1- maximum 24 órán át pácoljuk a húst a hűtőben.

3. Összekeverjük a zsemlemorzsát, a reszelt parmezán sajttal, Cayenne paprikával, fekete- és fehérborssal, fokhagymaporral, őrölt paprikával és a sóval. Majd ebben a keverékben a pácból kivett húst, megforgatjuk. Az így kapott pulykamell filé, sütés előtt még 10 percig visszakerül a hűtőbe.

4. Mindeközben, a sütőt melegítsük elő 200 fokra. Mielőtt betesszük a pulykákat, a vajat egyenletesen elosztva, tegyünk a tetejükre.

5. 20-25 percig süssük a húst, addig míg külseje aranybarna és ropogós lesz, belseje pedig puha és omlós marad.

Édesburgonya-cékla püré

1. Az édesburgonyát és a céklát is külön–külön, olívaolajjal, sóval és borssal bedörzsöljük.

2. 200 fokos sütőben 1-1,5 óráig sütjük. Ha készen vannak, akkor miután lehűltek egy kicsit, a héjukat eltávolítjuk.

3. Az édesburgonyát, vajjal, tejjel, sóval, borssal botmixer segítségével pürészerűre aprítjuk, míg a céklát a tejjel, sóval, vajjal, borssal és 2 kanál édesburgonyával szintén lepürésítjük. Ezután már tálalható is.

Tipp:

A már bepácolt, ám nyers húst, sütés előtt mindenképp érdemes a hűtőbe tenni még 15 percig, mivel így sokkal szebben sül majd a sütőben. Ropogósabb lesz a külseje, míg a húsa omlós marad.

gallicoop kicsi

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gyömbéres édesburgonyakrémleves

Gyömbéres édesburgonyakrémleves

Egzotikus-krémes burgonyaleves gyömbérrel, cukorral és kókusztejjel.
Tűzdelt pulykamell datolyaszilvával

Tűzdelt pulykamell datolyaszilvával

Szaftos pulykamell, egzotikus datolyaszilvás salsával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!