Almás pite falatok
Egy jó almás pitének nincs párja, de valljuk be őszintén, nem a legkönnyebben fogyasztható és szállítható sütemény. Erre az esetre jó opció ez az almás pite falatka, amit bárhol, bármikor könnyedén falatozhatunk.
Hozzávalók
- 15 dkg zabpehelyliszt
- 6 dkg hideg kókuszzsír
- 6+2 dkg eritrit
- 2 db tojás
- 1 ek natúr joghurt
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 30 dkg alma
- fahéj
- porrá őrölt eritrit
Elkészítés
A hideg kókuszsírt összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadunk 6 dkg eritritet, 1 db tojást, a joghurtot és a sütőport. Egynemű tésztává gyúrjuk, majd legalább egy óráig a hűtőben pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A tésztát lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kb. 10 cm-es háromszögekre daraboljuk.
Az almát kimagozzuk és szeletekre vágjuk. A maradék eritritet összekeverjük fahéjjal, majd ebbe forgatjuk az almaszeleteket.
Minden háromszög alapjára teszünk egy fahéjas almát, majd ennél az oldalánál fogva feltekerjük. A falatkákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Egy ecset segítségével, felvert tojással fényesre kenjük a tésztát, majd megszórjuk a maradék fahéjas eritrittel.
Az előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.