Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Tökéletességre törekszel a takarításban? Lehet, hogy a kevesebb néha több

2020. január 8.

A tökéletességre törekvők otthonai sokszor rendetlenebbek és piszkosabbak, mint gondolnánk. Elsőre ellentmondásosnak tűnhet, pedig ezúttal is igaz, hogy a kevesebb bizony több. Akinek csak a tökéletes a jó, könnyen elfáradhat, kimerülhet, ennek eredménye pedig a befejezetlenség. Érdemes reális, megvalósítható célokat kitűzni, így valódi rend és tisztaság fogad majd otthonunkban, mi pedig nem fagyunk le a feladat súlya alatt, és nem veszünk el a részletekben. 

 

Tűzzünk ki elérhető célokat!

Nem kell hetente tavaszi/őszi nagytakarítást végeznünk! Inkább tegyünk apróbb fogadalmakat, például határozzuk el, hogy ezentúl nem fekszünk le úgy, hogy mosatlan edények maradnak a mosogatónkban. 

 

Használjunk időzítőt!

Nincs idő a teljes fürdőszoba kitakarítására? Előfordul. Aggodalomra viszont semmi ok, részfeladatokkal akkor is haladhatunk. Állítsunk be időzítőt, majd essünk neki a legproblémásabb feladatnak. Ha letelt az idő, menjünk nyugodtan a dolgunkra, a legnehezebbet már kipipálhatjuk. 

 

Tegyünk különbséget a heti rutin és a nagytakarítás között!

Ha nehezen tudjuk eldönteni, hogy mikor milyen feladatra kellene sort kerítenünk, készítsünk listákat. Legyen napi, heti és havi lista, így biztosan nem fogunk elveszni a teendők útvesztőjében.

 

Nem kell tökéletesnek lennie!

Attól még lehet szép! Higgyük el, az apróbb hiányosságok, mulasztások csak nekünk tűnnek fel. Az otthonunk van értünk és nem fordítva, ezért nem szükséges, hogy eluralkodjon rajtunk a takarítási pánik. 

 

Forrás: the kitchn 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?