Tojás Halloween módra
Számtalan Halloween étel létezik, viccesebbnél viccesebb dekorációval, félelmetesebbnél félelmetesebb megoldásokkal, sokszor humorosan, vagy épp undorító végeredménnyel. Véres ujjak, szellemes habcsókok, temetős muffin és sok más ijesztő szörnyűség. Nekem a leggyönyörűbb azonban mind közül a szörny tojás.
Ez a márványos tojás annyira egyszerűen elkészíthető, hogy mellette számos más, bonyolultabb desszertet, rágcsálnivalót, vagy mártogatóst is készíthetsz a Halloween bulira. Csak megfőzöd a tojást, kicsit megtöröd a héját, majd egy zárható zacskóba teszed pár csepp ételfestékkel éjszakára. És kész is vagy, ha csak nem akarod továbbfejleszteni a szörny tojásaidat szörny szemekké, ami gyakorlatilag egy kaszinótojás, további ételfesték (ezt elhagyhatod), és olajbogyó.
Egy-két dologra kell csak figyelni, és már indulhat is a szörny tojás gyártás. Például: hagyj időt. Ha kész a főtt tojás (ez viszonylag gyorsan megvan) akkor ütögesd a pulthoz, hogy mindenhol berepedezzen a héja. Hagyd kissé kihűlni, majd mehet bele a zacskóba az ételfestékkel együtt. Fekete, piros, zöld, kék, lila, minél sötétebb vagy élénkebb, annál jobb. A sárga nem nagyon fog látszani, kár erre elvesztegetni. Jól hengergesd meg a tojásokat, hogy mindenhova jusson a festékből, aztán mehet a hűtőbe 24 órára. Közben is mozgasd át, majd ha kész, ecettel öblítsd le, hogy fixáld, és már hámozhatod is. Gyönyörűen márványos főtt tojást kapsz. Szerintem így a leggyönyörűbb.
De ha fokozni akarod az élvezeteket, akkor mondom tovább.
Vágd félbe a tojásokat, majd kapard ki a sárgáját egy tálba. Adj hozzá majonézt és mustárt, annyit, amennyit szeretnél, de mindenképpen eleget ahhoz, hogy krémes legyen. Én szeretek kapribogyót is adni hozzá, valaki a snidlinget szereti, szardellapasztát, piros aranyat, a lényeg, hogy neked finom legyen. Sózd, borsozd, majd adj hozzá zöld ételfestéket ha szeretnél, hogy olyan kellemesen rohadt színe legyen, de persze sárgán is tökéletes. Így töltsd vissza a tojásokba. Szemgolyónak egy szeletelt fekete olajbogyót, esetleg a paprikával töltött változatból egy karikát tegyél a tetejére.
Valaki még a tojás vágott felületére is rajzol ételfestékkel, vagy ehető filctollal ereket, én ezt kihagytam, de hajrá. Így finom, és laktató, és szerintem nagyon vicces. Arra viszont figyelj, hogy sokkal előbb nem tudod elkészíteni, mert a szín valahogy beleolvad a tojásba és egyre kevésbé lesz márványos. Persze úgy is szép, csak már nem annyira szörnyes.
Happy Halloween!