Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: Spájz Szörp

Szerintünk a nyár kedvence lesz: bemutatkozik a Spájz Szörp spritz termékcsaládja

Málna, bodza vagy cukormentes levendula? Melyiket kóstolnád meg először?
2021. April 30.

A spritz a kimagasló minőségű szörpöket gyártó Spájz Szörp Kft. legújabb termékcsaládja. A 0,33 literes, trendi aludobozos csomagolás természetesen frissítő ízélményt rejt magában, hiszen valamennyi spritz valódi gyümölcsök és illatos fűszernövények felhasználásával készül. A spritz portfóliójába első körben a Spájz Szörpök legnépszerűbb ízei kerültek be, úgymint a Spájz Málnaszörpből készült spritz málna, a Spájz Bodzaszörp felhasználásával előállított spritz bodzavirág, illetve a spritz cukormentes levendulavirág, amely alapja a Spájz Cukormentes levendulaszörp.

 

A Spájz Szörp filozófiája – a nagymama receptúrájától a saját termesztésű alapanyagokig 

Fotó: Spájz Szörp

A Spájz Szörp Kft. keszthelyi családi vállalkozás, a nagymamától örökölt receptúra alapján 2013 óta készítenek prémium minőségű szörpöket. Ma már közel évi 30 000 literes termeléssel és 150-nél is nagyobb partnerhálózattal, webshoppal, hazai és külföldi díjakkal büszkélkedhetnek a magyar prémium szörppiac vezető szereplőinek egyikeként. A szörpök alapanyagai saját holládi ültetvényről, fűszerkertből, illetve üvegházból származnak, a készítők törekszenek a saját termesztésű gyümölcsök, zöldségek és fűszernövények felhasználására. Számos szörpgyártóval szemben nem sűrítményből dolgoznak, az összes termék a gondosan válogatott névadó alapanyagok felhasználásával készül. A Spájz Szörpök hozzáadott aromákat, színezőanyagokat nem tartalmaznak. 

 

Spritz a legjobbak között – Hungaricool by SPAR termékverseny 

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. célkitűzései között szerepel a hazai termékek és gyártók támogatása. Ezt támasztja alá a tavalyi évben útjára indított Hungaricool by SPAR termékverseny, melynek célja, hogy a kimagasló minőségű élelmiszeripari termékeket gyártó hazai kisvállalkozásokat támogatva és mentorálva áruházaik polcain biztosítsanak nekik lehetőséget bemutatkozásra. Ezen támogatással a kiválasztott, kimagasló minőséget képviselő magyar cégek nagyon fontos segítséget kapnak márkájuk és vállalkozásuk fejlesztéséhez. Egy nagy kereskedelmi lánc portfóliójába bekerülni kisvállalkozásként nem egyszerű feladat, hosszú évek kemény munkája áll egy-egy sikeres piacra lépés mögött. Ezt a hosszú és sokszor rögös utat rövidíti le a SPAR a verseny legjobbjai számára.

Ebbe a szűk körbe került be a Spájz Szörp Kft. szénsavas szörpital termékcsaládja is, így a közös munka eredményeként még szélesebb közönség számára lesz elérhető az a kiváló minőség és valódi ízélmény, amely a Spájz termékeit jellemzi. 

 

Egyedi megjelenés, fiatalos design – ellen tudsz állni egy helyes úszósapkás vízilónak? 

A termékek arculatának megtervezésekor központi szerepet töltött be a fiatalos, modern, ugyanakkor letisztult design. A spritz termékek esetében A Spájz tulajdonosai szerettek volna grafikailag is olyat alkotni, ami „kilóg” a polcon szereplő hasonló termékek sorából, és megragadja a fogyasztók tekintetét, hiszen az előre csomagolt üdítőitalok piacán nagyon nagy a verseny. Ha valami nem kapja el a vásárló szemét azonnal, később esélye sincs a kosárba bekerülni – hiába finomabb vagy egészségesebb, mint a végül választott termék.

Keszthelyi székhelyű vállalkozásként központi elemnek a Balatont választották, de szerették volna szülővárosukat is megjeleníteni az aludobozon. Így került rá a keszthelyi Városi Strand és Szigetfürdő jellegzetes kéttornyú épülete és mellé a Badacsony sziluettje, amit valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Ezek az elemek minden variáció esetében azonosak, a főszerepet viszont ízenként más-más szerethető vízi állatka kapta. A karakterek között megtalálható a hőlégballonozni vágyó krokodil, a csábosan pislogó fóka és a málnás úszósapkát viselő víziló is. Az elkészült kreatívok Pócsik Bori fiatal designer munkáját dicsérik.

 

Lássuk az ízeket! 

 

Spritz málna

Fotó: Spájz Szörp

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni az örök klasszikus málnaszörpöt, szinte mindenkinek fűződik valamilyen gyermekkori emléke ehhez a felejthetetlen italhoz. Az alkotók nagymamájának málnaszörpje olyan volt, hogy aki kóstolta, rögtön szerette volna tudni a receptjét. Ő viszont megtartotta magának, ma pedig ez alapján készül a Spájz Málnaszörp kizárólag friss, egészséges és édes málnaszemek felhasználásával. A spritz málna ebből a szörpből készül szénsavas víz felhasználásával, hogy a végeredmény egy kellemesen pezsdítő, természetes málnás kaland legyen bárhol és bármikor.

 

Spritz bodzavirág

Fotó: Spájz Szörp

A szörp kézzel válogatott virágokból, régi családi recept alapján készül, az alapanyagot saját birtokon nevelt bodzabokrok biztosítják. A gondos kezek végezte szüret munkájának és a kíméletes feldolgozásnak hála a bodzavirág minden értékes összetevője megőrzésre kerül, így a belőle gyártott szörp ugyanúgy pozitívan hat az egészségre, mint az érzékekre. A spritz bodzavirág ebből a szörpből készül a legfinomabb hígítási aránnyal, hogy a végeredmény egy kellemesen pezsdítő, természetes bodzás kaland legyen bárhol és bármikor.

 

Spritz cukormentes levendulavirág

Fotó: Spájz Szörp

A levendula jótékony hatásairól sokan és sokféleképpen beszéltek már. A Spájz Cukormentes levendulaszörp a vállalkozás népszerű cukor nélkül készített szörpje, amely a vásárlók visszajelzése alapján kortyonként csempészi be a balatoni nyarak hangulatát a dolgos mindennapokba. Mivel egyáltalán nem tartalmaz cukrot, így a vonalaikra ügyelő fogyasztók mellett a cukorbeteg Spájz rajongók számára is tökéletes választás. A spritz cukormentes levendulavirág ebből a szörpből készül, hogy a végeredmény egy kellemesen pezsdítő, természetes levendulás kaland legyen bárhol és bármikor.

 

Újrahasznosítható csomagolás 

A Spájz Szörp filozófiájában központi szerepet kap környezetünk védelme, a fenntartható gazdálkodás. Az újrahasznosítható üvegekben, illetve papírdobozban kapható Spájz Szörpök után az új spritz termékek csomagolása is ezt az irányt követi: az alumíniumdobozok az egyik leghatékonyabban újrahasznosítható csomagolási anyagok. Ezért is bátorítanak a gyártók a spritz dobozain mindenkit arra, hogy szelektíven gyűjtse őket elfogyasztásukat követően. Érdekes információ, hogy az aludobozokból akár 60 napon belül újra csomagolóanyag lehet bármilyen minőségromlás nélkül, és ez a folyamat végtelenszer megismételhető.

A SPAR csoport üzleteiben is megtalálhatóak az alumíniumdobozok szelektív visszaváltására létesített gyűjtőpontok, amelyek pontos helyéről a SPAR honlapján található bővebb tájékoztatás.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!