Süsd egyben a fokhagymát! Eláruljuk, ellenállhatatlanul finom lesz!
2022. May 30.Fokhagymából sosem elég! Rendkívül egészséges és nagyon-nagyon finom, a magyar konyha szinte elképzelhetetlen nélküle. Aki hatalmas fokhagymarajongó, az ezért a módszerért is tuti rajongani fog!
Fogjunk egy egész fej fokhagymát, és tisztítsuk meg úgy, hogy a legkülső réteg héjat eltávolítjuk. Ezután fordítsuk az oldalára, és a felső végét vágjuk le – elég épp annyira, hogy a fokhagymagerezdek keresztmetszete szépen látsszon. A vágási felületet kenjük be egy kevés olajjal, ízlés szerint mehet rá kevés só és bors, de úgy is dönthetünk, hogy csak utólag ízesítjük majd.
Csomagoljuk alufóliába, és tegyük 180-200 °C-ra előmelegített sütőbe. Süssük addig, amíg kívülről könnyen benyomhatóvá válik a fokhagyma. Egyszerre természetesen érdemes nagyobb mennyiséget megsütni.
Tipp: Így pucold meg könnyedén a fokhagymát
Hagyjuk kicsit hűlni, majd csomagoljuk ki, és egyszerűen nyomjuk ki a héjból a puha fokhagymahúst. Kenyérre vagy pirítósra kenve mennyei, de mártogatósok ízesítéséhez is felhasználhatjuk. Plusz egy ötlet: parázson sütve szintén elkészíthetjük, ha szabadtéri grillezést tervezünk.
Kapcsolódik: