Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Öt dolog, amit minden önjelölt szakácsnak tudnia kell

2021. March 17.

Hogyan kell hagymát vágni

A legtöbb recept – főleg a magyar konyhában – úgy indul, hogy “végy egy fej hagymát”. Ennek megfelelően, a hagymavágás gyakorlatilag egy mindennapos tevékenység egy gyakorlott konyhai ember életében. Sokan ezt is jelölik meg, mint a főzni tudó ember alapképessége. 

Hogyan kell kést élezni

Minél jártasabb vagy a konyhában, annál többféle kést fogsz használni. Ez törvényszerű. Ennek megfelelően jó ha tudod, hogyan tartsd őket karban. 

Hogyan törd össze a fokhagymát

A legtöbb háztartásban megtalálható a fokhagymaprés, de megsúgjuk; teljesen fölöslegesen. A fokhagyma esszenciái úgy érvényesülnek a legjobban, ha csak szimplán szétlapítjuk egy kés lapjával és már dobjuk is az ételbe. 

Tojásfőzés

Az egyik leghétköznapibb esemény a konyhában, mégis olyan könnyű elszúrni! A tökéletes eredményhez jó ha tudod, honnan és mikorról származik az alapanyag, amit a kezedben tartasz. A legjobb, ha a főzés megkezdésének pillanatában a a tojás szobahőmérsékletű. 

Tésztafőzés

A tésztafőzés tudománya nagyjából egyenértékű a tojáséval. Egyszerű(nem tűnik), mindenki csinálja, mégis ritka, hogy azt mondjuk rá; tökéletes. Egy jól kifőzött tészta mindig al-dente, vagyis puha, de még pont rágást igényel. Hogy elkerüld a tészták összeragadását nem kell feltétlenül olajat használnod, a sót azonban semmiképp ne hagyd ki! További titok, hogy a főzés első két percében kevergesd a lábas tartalmát, valamint a kész tésztát azonnal öblítsd le egy adag langyosvízzel! 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hat banán-trükk, ami nélkül nem élhetsz

Hat banán-trükk, ami nélkül nem élhetsz

A banán az egyik legsokoldalúbb gyümölcs, amit csak a konyhádban tarthatsz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!