Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Neked melyik a kedvenc zöldséged? Mutatjuk egy internetes felmérés győztesét

2021. január 11.

Ki ne hallgatott volna „litániákat” gyerekkorában a zöldségevés fontosságáról? Szerencsére idővel a legtöbb ember megszereti ezeket az egészséges alapanyagokat, persze vannak olyanok is, akik még felnőttként sem tudnak megbarátkozni velük. Ők lesznek azok, akik öntetbe fullasztják a salátáikat, és különböző – külső szemmel néha egészen furcsa – trükkökkel próbálnak erőt venni magukon, hogy egy kicsivel több zöldséget fogyasszanak. De vajon melyik a kedvenc? Egy internetes felmérés erre kereste a választ. 

A Mashed internetes magazin a Youtube-on végzett egy nem reprezentatív közvélemény-kutatást, hogy kiderítse, melyik az emberek kedvenc zöldségféléje. 5 lehetőség közül lehetett választani: spárga, brokkoli, kukorica, sárgarépa és egyéb (szabadon kitölthető). A világ számos pontjáról beérkezett 46 000 válasz több mint fele a kukoricát jelölte meg favoritként. A válaszadók egészen pontosan 43%-a döntött a kukorica mellett, a 2. helyezett a brokkoli lett 22%-kal, 17% választotta a spárgát és mindössze 10% a sárgarépát. Számos kommentelő megjegyezte, hogy a kukoricát nem is kellene a zöldségek közé sorolni. Ebben van is némi igazság, mert bár a komplett csöves kukoricát zöldségnek tekintjük, maguk a kukoricaszemek teljes kiőrlésű gabonának számítanak. 

A további gondolkozásra sarkalló „egyéb” opciót mindössze 8% választotta, ezek a válaszadók a burgonyát, a jégsalátát, a céklát és a karfiolt adták meg a leggyakrabban. Egy hatalmas kelbimbórajongó pedig kijelentette, hogy akár a saját testsúlyát is képes lenne megenni a kedvenc zöldségéből. 

 

Forrás: mashed 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!