Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mindenkit vár november 21-én az Öko Zsibongó

2021. November 18.

Az őszből szép lassan átlépünk a téli időszakba, de ennek ellenére is igazi zsibongás lesz november 21-én az ELTE Füvészkertben. Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Öko Zsibongó. lépj ki a természetbe!

 

Mi lesz a program?

Különböző tájegységek finom ízeinek kóstolója, környezettudatosság és innováció, melyet a közös adventi koszorú készítés tesz még hangulatosabbá. Forralt bor, meleg rétes és lángos…

 

Extra újdonság!

30 perces beszélgetés keretében, a Füvészkert csodás főépületének nagytermében kiscsoportos workshopokra kerül sor: mindenmentes, mentes, paleo étkezéshez nyújt segítséget Busch-Turcsányi Éva, a természettudományok docense, aki Németországból érkezik hozzánk. Valamint a fenntartható, zöld, élhetőbb város kialakításáról Szabó József, a GREEN Mérnök Kft. ügyvezető igazgatója, okleveles kertészmérnök és az Öko Zsibongó esemény nagykövete.

 

Ez is érdekelhet: Mire jó a mosódió?

 

De ez még nem minden!

Az újdonságokról és legfrissebb információkról értesülj weboldalunkról, Facebook oldalunkról!

https://okozsibongo.hu/

https://www.facebook.com/okozsibongo

Természetesen telelő madarainkról sem feledkezünk meg, hiszen a hideg időben fontos, hogy gondoskodjunk róluk, ezért madárodúkat és etetőket is készíthetnek az eseményre látogató vendégek, valamint előadás keretein belül megtudhatják, milyen módon lehet átteleltetni, óvni madarainkat.

 

Ne csak a napsütéses, őszi időben mozdulj ki!

A 250 éves Füvészkertnek ezer arca van, melyet minden hónapban megmutat nekünk. Élvezd a természetet! Légy részese az eseménynek! Igazi aktív és valódi program várja a szülőket, nagymamákat, gyerekeket, iskolai és óvodai csoportokat!

A Csak a Nőknek Magazin és a Nők Világa Nonprofit Kft. védjegyoltalommal védett eseményén a család minden tagja kaphat segítséget abban, hogy hogyan legyen környezet- és egészségtudatos az élet minden területén. A kicsik játékosan tanulhatják meg ennek csínját-bínját, a nagyok pedig profi szakemberekkel konzultálhatnak.

 

Mi a célja az Öko Zsibongónak?

Az, hogy kimozduljanak az emberek a lakásokból, és játékos formában kapjon tanácsokat kicsi és nagy egyaránt a tudatos életmódról, hiszen játékos formában sokkal jobban beépül, hogy pl. mire jó a gyömbér, vagy hogyan lehet a környezetünkre sokkal jobban vigyázni.

A sok-sok ismertető játék mellett rendkívüli szerepet játszik az is, hogy az eseményen a részvevők őstermelőkkel, termelőkkel és manufaktúrákkal találkozhatnak közvetlenül, és válogathatnak a termékeikből. Középpontban a magyar, bio és kézműves termékek állnak. Mindenki kedvére kóstolhat akár őzkolbászt, paleo édességet vagy helyben sült házi kolbászt, a nagyok különleges házi pálinkát is ízlelhetnek.

 

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Regisztráció: www.okozsibongo.hu

 

Témába vág: 

A Covid pozitív hozadéka, hogy tudatosabban étkezünk, mint a pandémia előtt

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Legyen zöld! Hódít a környezettudatosság az éttermek világában

Legyen zöld! Hódít a környezettudatosság az éttermek világában

A Dining Guide Römerquelle Fenntarthatósági Díj első díjazottja az őriszentpéteri Pajta.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!