Minden étkezés alapeleme
Ahhoz, hogy egészségesen étkezzünk, meg kell terveznünk az ételeinket. Ha van elképzelésünk arról, az adott napon mit eszünk, nehezebben csábulunk el az egészségtelen ételek, a nasik irányába. Nem kell, hogy az étkezéstervezés stresszes legyen. Állítsunk fel egyszerűen követhető alapelveket magunknak, amelyek nem teherként nehezednek ránk.
Bari Stricoff, dietetikus szerint minden étkezésnek része kell, hogy legyen a magas minőségű fehérje. Emellett fogyasszunk teljes kiőrlésű szénhidrátot és egészséges zsírokat, amelyek jó hatással vannak a vércukorszintünkre. Ezt az alapelvet például könnyen követhetjük minden étkezésünkkor.
A rost – amely főként gyümölcsökben és zöldségekben található – is fontos, hiszen segít lassítani a cukor felszabadulását a vérben. Plusz jobban eltelít. Ha szabályozzuk a vércukrunkat, a szervezetünk kevésbé hajlamos elraktározni a zsírt.
Persze, a kalóriadeficit is fontos, de azt is figyelembe kell vennünk, mit fogyasztunk az egyes étkezésekkor. Legyenek az ételeink táplálóak, tartalmazzanak rostot, minőségi fehérjét, egészséges zsírokat, és teljes kiőrlésűszénhidrátot.
via: Popsugar