Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Megnyílt Tihany új látványossága, az Eau de Tihany – Illatok Háza

2020. July 30.

Már látogatható a Balaton-felvidék és egyben Tihany új látványossága, az Eau de Tihany – Illatok Háza, amely a tihanyi levendula közel százéves történetét mutatja be interaktív módon. A minden érzékszervre ható interaktív kiállításon a látogatók megtekinthetik az évszázados múltú réz levendula-lepárlókat. Bepillanthatnak az illatos termékek – szappanok, fürdősók, pezsgőlabdák – gyártási folyamatába. Illetve felfedezhetik a tihanyi levendula illattal párosított parfümkészítményeket, lakásparfümöket, kelme illatosítókat. 

 

Tihany új látványossága illatos időutazásra hív

Az Eau de Tihany – Illatok Háza ötletét a Tihanyi Levendula Manufaktúra alapítói, Hollán Éva és Nyárádi Zsolt álmodták meg azzal a céllal, hogy legyen egy olyan közösségi tér Tihanyban, amely méltó módon, és egyben élményközpontúan mutatja be az érdeklődőknek a tihanyi levendulatermesztés közel százéves tradícióját. Tihany új látványossága az „Az Illatos Időutazás” című interaktív kiállítással vár, amely dr. Bittera Gyula vegyészmérnök, illóolajgyáros, gyógynövény-kutató életét mutatja be. A tihanyi levendula meghonosítója, a hazai illóolajgyártás megteremtője világhírnevet szerzett a tihanyi levendulának. Az idő kerekét visszaforgatva a látogató feltérképezheti életének jelentős állomásait, és bepillantást nyerhet az illatok világába a múlt századi parfümériák világán keresztül. Ki lehet próbálni egy gyógynövény illatpárosító játékot is, amelyhez az orra és a képzelőerőre lesz szükség. A kiállítás egyik fő látványossága két darab közel százéves réz lepárló. 

A kiállítás megtekintése után a látogatók a látványmanufaktúrában az Eau de Tihany szakértői közreműködésével betekintést nyerhetnek a szappanok, fürdősók, pezsgőlabdák készítésének folyamatába. A Mintaboltban az itt készült termékeket közelebbről is megismerhetik, kipróbálhatják. 

 

Forrás: Drive Me Baby

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!