Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Vingardium Borfesztivál, avagy ahol a varázslat, valósággá válik!

2019. June 7.

Sokan nem tehetik meg, hogy sorra bejárják hazánk összes borvidékét, így egy fesztivál keretében elhozzuk most a látogatóknak a legtöbbet. Akik igazán jó programokra, különleges borokra, finom ízekre és jó zenére vágynak egyszerre, azok nem telhetetlenek, hanem igazi „ínyencek”. Nekik mindenképp ott kell lenniük 2019. június 14-15-én a Vingardium Borliget rendezvényen! A belépés mindenki számára ingyenes, a gourmet borkedvelőknek is csak az egyedi logóval ellátott poharat kell megvenniük, amiből kedvükre kóstolgathatják a borkülönlegességeket.

 

A titok a minőségben rejlik …

Az emberek igenis szeretnek enni, inni, szórakozni, kikapcsolódni, otthonról kimozdulni. Még jobban szeretik, ha olyan programot találnak, ahol az egész család együtt töltheti a szabadidejét úgy, hogy közben mindenki megtalálja a számára legvonzóbb programot. Ezt az igényt ismerték fel a fesztiválszervezők. Az esemény idén is az Erzsébetligeti Színház társszervezésében, a XVI. kerületi Önkormányzat támogatásával valósul meg, akik nem csak anyagi támogatást nyújtanak, de szívvel lélekkel segítik a rendezvényt. A bor- és gasztronómiai fesztiválok között nem könnyű kiváló minősítést kapni, ugyanis nagyon erős az országos mezőny. A Vingardium Borliget immár negyedik éve állja a versenyt, rövid idő alatt Budapest egyik legnépszerűbb borfesztiváljává nőtte ki magát. A titok a minőségben rejlik, A Vingardium az idén sem fog csalódást okozni a fesztiválra látogatóknak.

 

Aki lemarad, az utólag nagyon fogja bánni…

A Vingardium valójában egy borfesztivál, de annál sokkal többre számíthat, aki ellátogat június 14-15-én a budapesti Erzsébetligetbe. Már maga a helyszín is kiváló választás, hiszen az ősfás sétány, a zöld tér, és az Erzsébetligeti Színház előtti placc sajátos atmoszférája megadja az alaphangulatot ahhoz, hogy akár egyedül, vagy családdal, barátokkal, esetleg házi kedvencekkel bárki eltöltsön egy nyugodt pár órát, vagy akár egy lazulós teljes napot. A kétnapos rendezvény idén is nagyot fog szólni, délután négy órától folyamatos koncertek lesznek a nagyszínpadon, fellép – többek között – Péterfy Bori, a Magashegyi Underground és a Lóci játszik zenekar is.

 

Mitől lesz olyan nagy durranás?

BOROK – Aki a jó borokat keresi, az több, mint negyven pincészet tételei közül válogathat. A kínálat impozáns, hét kiállító is „Az év bortermelője” cím birtokosa, de a kis kézműves pincészetek borai között is igazi kincsekre lelhetünk. A borászatok nagy része évente visszatér, a Vingardium hangulata őket is elvarázsolta. Szinte valamennyi borvidék képviselteti magát és külföldi borok is várnak a borrajongó vendégekre.

 

GASZTROUDVAR – Dionüszosz kedvenc nedűjét azonban nem árt időközönként némi harapnivalóval is kiegészíteni… A kedvelt és ismert food truckok minden igényt kielégítő kínálata mellett a hagyományos konyha ízei közül is válogathatnak a fesztiválozók. Ha csak egy is felkelti a kíváncsiságodat, akkor a Vingardiumon a helyed: Sajtmanufaktúra, Antik rétes, Hungarobistro, Gulyásbomba, Ami Burger, Vitéz Kürtős, Bubble Waffel, Panyolai pálinka, Aranyszalagos lángos, Gábriel Cukrászda (finom fagyik), O’bermo borbon, kézműves sörök, SAIT Foodtruck, Terra Tuffola…

 

PROGRAMOK – A Vingardium programkínálatára is érdemes kitérni, ugyanis kicsik és nagyok, bulizós tinik, lazulni vágyó fiatalok, szülők és nagyszülők is megtalálják számításukat a gazdag kínálatban. A hagyományoknak megfelelően idén is lesznek gyermekprogramok, kézműves foglalkozások, koncertek, lesz fényfestés, gibbon slackline, szabaduló-szoba és borkurzus is. Az igazi kerti party feelingről pedig a függőágyak gondoskodnak, melyekből egy pohár borral a kézben, igazán kényelmes helyzetből lehet szemlélni a színes forgatagot. S ha mindez nem elég, az esténket világító hintában ülve is tölthetjük!

 

A Vingardium Borliget minden évben bebizonyítja, hogy igazán jól szórakozni máshogy is lehet, mint egy tipikus fesztiválon. Mindezt teszi úgy, hogy minden elvárásnak megfelel: jó a zene, jók az ételek, jók az italok, és mindezek mellett szép a környezet. Kívánhat-e többet az ember egy napra?

 

A Vingardium hangulatát leírni nem lehet, azt meg kell élni!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ha bárkivel borozhatnál, ki lenne az?

Ha bárkivel borozhatnál, ki lenne az?

Vagy kérdezhetnénk ezt is: ha nyernél két belépőt egy borfesztiválra, kit hívnál el magaddal?
Néhány tudnivaló a borokról

Néhány tudnivaló a borokról

Rengeteg borfesztivál van hazánkban. Mielőtt ellátogatnánk néhányra, ismerjük meg magát az italt is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!