Megkóstoltuk a KFC reggelijét és megírtuk, hogy milyen lesz! Holnaptól ugyanis reggelit is kínál a gyorsétterem
Minden hazai KFC étterem kínálatába március 21-től bekerül a reggeli ajánlat. A világon elsőként Magyarországon kaphatóak az új pékáruk, édességek, kávékülönlegességek – tudtuk meg a gyorsétteremlánc ma délelőtti sajtóreggelijén, amelyet egy hatalmas franciaágy társaságában fogyasztottunk el.
Az étteremlánc is tapasztalta, hogy sorra nyitnak a reggelizőhelyek, feltörekvőben van az otthonon kívüli reggelizés. Juhász Nándor marketingvezető kiemelte, szerettek volna ők is belépni ebbe a piaci térbe, ezért kísérletezték ki új, speciálisan a nap első étkezésére kínált ételeiket.
Három étteremben tesztelték a tervezett menüt, amelyre pozitív visszajelzéseket kaptak. Így március 21-től az éttermekben bevezetik a KFC reggelit, amely reggel 6 órától kb. 10.30-ig érhető el. Különlegesség, hogy hazánkban nem csak 1-1 kijelölt étteremben él ez a kínálat, hanem egységesen kerül bevezetésre.
A KFC reggelijében nem kizárólag a rá jellemző, fűszeres csirkehúsra koncentrál; a hazai (Kerekegyházáról érkező) tojás is hangsúlyt kap.
„Valódi tojásból, a titkos fűszerekkel ízesítve.” – hangzik a KFC-s reggeli jellemzője egy mondatban. Ez valóban jól jellemzi az ételeket, az étterem tényleg KFC-s ízvilágba burkolta a reggelit. Speciális, 11 összetevőből álló fűszerkeverékük receptje annyira titkos, hogy a világon csak három ember tudja miből is áll pontosan – tudtuk meg a konyhabejárás alkalmával Rédl Gábor étteremvezetőtől.
A kínálatban mindenki megtalálhatja a számára legvonzóbb ételt: vannak toastok (sajtos-tojásos és deluxe), reggeli ciabatta, édesszájúaknak amerikai palacsinta áfonyaöntettel. Kisétkűeknek ajánlott a sajtos roller, amit a cheddar igen különlegessé tesz, vagy a joghurt+müzli kombináció áfonyaöntettel, esetleg egy lédús alma. A KFC egyik különlegességét, a qurritot is reggeli köntösbe öltöztette: tojás, bacon, reszelt cheddar, majonéz, rukkola gabonatortillában összesütve.
A bemutató utáni kóstolás során a bagelt próbáltam ki: hot&spicy csirke csík, friss hazai tojás a KFC titkos fűszereivel, ömlesztett cheddar, majonéz és rukkola egy magvas bagelben. Juhász Nándor elmondta, azért esett a választásuk a rukkolára, mert sokkal karakteresebbnek tartják, mint például a jégsalátát. Kiemelte ugyan, hogy sokak pont a különleges íze miatt nem szeretik ezt a zöldséget, de nekik mégis így tetszett. Én sem tartozom a rukkola rajongók közé, ennek ellenére nagyon ízlett a bagel. Első harapásra kicsit fűszeres volt, viszont az ízek remekül harmonizáltak. A tojás jól át volt sütve, a csirkecsík a megszokott minőségű volt. Kóstoltam még egy amerikai palacsintát is, ami rendkívül puha és könnyű állagú, az áfonyaöntet pedig nem volt túlédesítve. Ennek ellenére laktatónak mondható – az utolsó falatokat ott kellett hagynom.
Kávé (100% arabica), desszert és gyümölcslé is választható majd a reggeli mellé, valamint a rendes kínálat is kapható lesz: burgonya, szendvicsek, tekercsek és bizonyos termékeket menüben is lehet majd kérni, pl. krumpli+kávé. (+300 ft.)
Székely Éva írása
Képek: KFC/PSProvocative.com