Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Megkezdődött a XIII. Budapesti Cseh Sörnapok

Ötnapos sörünnep a Westend tetején
2020. június 25.

A Budapesti Cseh Sörnapok immár 13. alkalommal várja a habzó italok szerelmeseit június 24. és 28. között. A szezon első sörünnepén cseh sörkülönlegességek, ezekből készült párlatok és gasztronómiai kalandozások sorakoznak fel a Westend Millennium Tetőkert mobil pultjai mögött.

A Serfőző csapata idén is magára vállalta a sörszezon indítását: a malátarajongók ebben az évben a Budapesti Cseh Sörnapokon koccinthatnak először. Az elmúlt hónapok rendkívüli eseményei sem engedték az alapkoncepció elhagyását, így a látogatók most júniusban is a cseh sörgyártás és -kultúra mélységeiben merülhetnek el. Természetesen mindezt párlatkülönlegességekkel, cseh röviditalokkal és szaftos sörkorcsolyákkal kísérve.

Az ötnapos sörünnep során a minőségi ivósör szerepét betöltő klasszikus lágerek mellett a sörgyártás fellegvárának újhullámos szereplői is képviseltetik magukat. Az ALE típusú seritalok kesernyés íze mellett többek között testesebb stoutok és triplán komlózott hoplágerek is várják a nagyérdeműt kis- és nagyüzemi cseh főzdék tolmácsolásában.

Mivel a veszélyhelyzet teljes elvonulása még várat magára, a Serfőző és a Budapesti Cseh Sörfesztivál megtesz mindent a legbiztonságosabb feltételek megteremtése érdekében: az OMSZ-szel való egyeztetés és engedélyeztetés értelmében, a sörpadok között tartják megfelelő távolságot, folyamatos kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítanak, valamint arra kérik a magukat gyengének, betegnek érző érdeklődőket, hogy ezúttal ne induljanak el, a nyár további eseményein szeretettel várják őket.

Figyeljünk egymásra, és találkozzunk a XIII. Budapesti Cseh Sörnapokon június 24. és 28. között, a Westend Millennium Tetőkertjén!

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.