Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Sörrel az egészséges fogakért? Lehetséges! Hihetetlen kajatények következnek

2020. February 28.

Gondoltad volna, hogy állati eredetű összetevőket is tartalmazhat a bor? És hogy a sör segíthet megőrizni a fogaid egészségét? Nézzünk pár izgalmas tényt az ételek világából!

A fagyasztott gyümölcs nem ördögtől való

A korszerű fagyasztási eljárásokkal megőrizhető a gyümölcsök vitamin- és ásványianyag-tartalma. Tehát az évnek abban a szakaszában, amikor épp alig van friss lehetőség, nyugodtan válasszuk a fagyasztott verziókat!

Nem biztos, hogy vegán a bor, amit iszol

A borászok gyakran alkalmaznak furcsának tűnő anyagokat a borok „üledék-mentesítésére”. Ezek a hozzáadott anyagok garantálják azt, hogy a palackozott nedű tiszta, áttetsző legyen. Így kerülhet a borba kazein, amely nem más, mint tejfehérje, valamint állati eredetű zselatin. És bár ezektől a bor minősége nem változik, mégis kellemetlen tény lehet a borkedvelő vegánok számára. Jó hír, hogy már készülnek 100%-ban vegán borok is.

Figyelsz a sóbevitelre?

Hiába vagyunk körültekintőek, és igyekszünk minél kevesebb sót használni a főzéshez, illetve étkezés közben, nem biztos, hogy valóban sikerül korlátozni a sófogyasztásunkat. A különböző készételek, például pizzák, szószok, öntetek ugyanis rengeteg rejtett sót tartalmaznak.

A kávé meglepően jó antioxidáns-forrás

Az antioxidánsok lassítják az öregedést, csökkentik a szív- és rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát, egyszóval igencsak hasznosak. Bár nem eget rengető a kávéban fellelhető antioxidáns mennyiség, de azért jó, ha tudjuk: tartalmaz valamennyit.

Sörrel az egészséges fogakért

Egy 2012-es laborkísérlet kimutatta, hogy a sör megakadályozhatja a fogszuvasodást és a fogínyproblémákat okozó a baktériumoknak az elszaporodását. Ráadásul a benne található szilíciumtól még a csontjaink is erősebbek lehetnek.

Néha a maradék finomabb másnapra

Az ételekben zajló kémiai reakciók sokszor nem érnek véget a főzés befejezésével. Folytatódik például a fehérjék lebomlása, így aminosavak szabadulnak fel, ezektől pedig végeredményben ízesebb lesz az étel.

Forrás: The Healthy

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

5 konyhai érdekesség, amire sokan nem tudjuk a választ...

5 konyhai érdekesség, amire sokan nem tudjuk a választ...

Pedig szinte biztos, hogy elgondolkodtunk rajtuk. Érdemes elolvasni!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!