Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Még egy cég kiállt a környezettudatosság mellett – a Disney is felhagy a műanyag szívószálak használatával

2019. május 2.

2019-től már a Disneyland élményparkokban sem szürcsölhetjük műanyag szívószállal az italunkat, ugyanis az anyacég Disney a Starbucks és a McDonald’s példáját követve az év közepére megszabadul az egyszer használatos műanyag szívószálaktól.

 

Ezzel a cég is letette a voksát a környezetvédelem mellett, és ha azt gondolnánk, hogy a döntés csepp a tengerben, valójában nem ez a helyzet: az új elv alapján bekövetkező változás jelentősége egyáltalán nem elhanyagolható. A Disney tulajdonában nem csak az itthon jól ismert vidám- vagy élményparkok állnak, hanem szállodák sora szerte a világon, illetve egy kiránduló-hajózási társaság is. Ezek esetében többéves folyamat eredményeként teljesen meg szeretnék szüntetni az eldobható műanyageszközök használatát. A műanyagzacskókat szintén megszüntetik, azaz egészen pontosan környezettudatos újrahasznosítható zacskókra cserélik.

Mindezek által nem csupán a műanyag-felhasználás csökkentésének közvetlen pozitív hatásaira hívják fel a figyelmet, hanem a létesítményeiket látogató millióknak is jó példát szeretnének mutatni.

 

Ne felejtsük el persze azt sem, hogy a környezetvédelem manapság divatos dolog, hívószó, ezzel pedig a cég saját támogatottságát is növeli a hasonló lépésekre fogékonyak körében.

 

Forrás: marthastewart.com

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Így lehetsz környezettudatos a konyhában (x)

Így lehetsz környezettudatos a konyhában (x)

Ismered a felelős erdőgazdálkodás védjegyét?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.