Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Ma egy igen érdekes világnapot ünnepelnek az Egyesült Államokban

Miről is szól pontosan a Kísértetjárta Hűtő Éjszakája?
2017. October 30.

A Halloween előtti éjszakát a Wellcat két bloggere, Thomas és Ruth Roy nevezték el Kísértetjárta Hűtő Éjszakájának, hogy kiderítsék, miféle lény bújik meg a hűtők alsó polcainak hátuljában. Most nem kell feltétlenül a hűtőhöz rohanni egy szellemirtóval, csak fel kell idézni, mikor is takarítottuk ki legutóbb ezt a konyhai tárolóeszközt.

A furcsa világnap célja ugyanis az, hogy felhívja a figyelmet a hűtőszekrény rendszeres kitisztítására és karbantartására. Remek bemelegítés a másnapi rettegésmaratonhoz, ha leoltjuk a konyhai lámpákat, és a ház minden lakójával karöltve, tisztítószerekkel felszerelkezve, nekiesünk a hűtőnek, hogy felkutassuk és kivégezzük a benne rejlő idegen lényeket.

Miféle idegen lények ezek?

Maradék kínai a múltkori rendelésből, melyet elraktunk, hogy majd másnap befejezzük – de nem. Zöldes foltokat növesztő sajt, bűzlő tejtermék, levet eresztő, erősen túlérett gyümölcsök, zöldségek, stb. Szem előtt kell tartanunk, hogy a hűtő sem ad örök élethosszt az élelmiszereknek!

Hogyan előzhető meg, hogy a hűtőnk a ház legijesztőbb pontja legyen?

A szelleműzési módszer rendkívül egyszerű: legalább hetente egyszer pakoljunk ki a hűtőből, és gyorsan, alaposan takarítsuk ki azt. Ezzel nem csak friss illat és tisztaság lesz benne, de átnézhetjük, az addigi tartalmából mire van szükségünk, mi az, melynek a szavatossága a végéhez közeledik, és mi az, melytől azonnal búcsút kell vennünk.

Ha nincs minden héten erre időnk/kedvünk, akkor sem kell aggódni: a lényeg, hogy a kiömlött, lecsöppent foltokat azonnal takarítsuk fel, illetve a hűtő elejére mindig függesszük ki, mik találhatók benne, és azok meddig szavatosak.

forrás: The Daily Grid

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Egy eszköz, amellyel rengeteg helyet spórolhatunk a hűtőnkben

Egy eszköz, amellyel rengeteg helyet spórolhatunk a hűtőnkben

Rengeteg módszer van, amelyek alapján rendet tarthatunk a hűtőnkben, de íme 4 ok, hogy miért épp ebbe rakjuk az alapanyagokat
Milyen ízesítőket, szószokat tegyünk a hűtőbe és melyeket ne tartsuk ott?

Milyen ízesítőket, szószokat tegyünk a hűtőbe és melyeket ne tartsuk ott?

A legmegfelelőbb íz és állag eléréséhez fontos tisztában lenni azzal, hogy a különböző ízesítőket (méz, ketchup, stb.) hol kell tárolni

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!