Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: spar.hu

Lehet kevesebb cukorral? Igen! Csaknem száz tonnával csökkentette a saját márkás termékei gyártásához felhasznált cukor mennyiségét a SPAR

2021. február 15.

Az áruházlánc elkötelezte magát az egészségtudatos életmód és az azt támogató táplálkozás népszerűsítése mellett. A „Kevesebb cukor – több vitalitás!” elnevezésű kezdeményezés 2019-ben, az indulás évében elért 50 tonnás cukormennyiség-csökkentést mostanra megduplázta.

„Az egészségtudatos életmódot és táplálkozást támogató élelmiszerek egyre nagyobb szerepet kapnak a SPAR árukínálatában. Vásárlóink igényeinek megfelelően egyre több só- és cukor-csökkentett, tartósítószer- és adalékanyagmentes, a speciális táplálkozási elvárásoknak megfelelő élelmiszert kínálunk. Folyamatosan bővülő és megújuló termékválasztékunk mellett pedig a SPAR Életmód program segítségével is támogatjuk vásárlóinkat egészségtudatos életvitelük kialakításában. Rendkívüli jelentőséggel bír, hogy a már két éve útjára indított „Kevesebb cukor – több vitalitás!” kezdeményezésünk 50 tonnás cukorcsökkentését mára megdupláztuk: a hazai fejlesztésű, illetve a nemzetközi beszerzésből származó saját márkás termékeink hozzáadott cukor mennyiségét 2020 végére több mint 97 tonnával mérsékeltük” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője. 

A SPAR Magyarország 2019-ben döntött az áruházaiban értékesített saját márkás termékeiben felhasznált cukor mennyiségének csökkentéséről. A kínálatában szereplő érintett árucsoportok – melyek között üdítőket, gyümölcsleveket, energiaitalokat, szörpöket, jégkrémeket, édes gabona-, illetve tejtermék-készítményeket, müzliket és müzliszeleteket, ketchupokat és kekszeket találunk – megközelítőleg 100 tonnás hozzáadott cukor csökkentése jelentős eredmény, mely hozzájárul az egészségtudatos életmódot támogató étrend kialakításához.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.