Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Környezettudatos döntés lenne lárvás fasírtot enni?

Egy startup arra akarja rávenni az embereket, hogy gyümölcslárvákat fogyasszanak
2017. november 7.

Egy izraeli cég szerint a lárvafogyasztás az embereknek és bolygónknak is előnyös. Miért? Mert a módszer magas szinten fenntartható, nincs üvegház-szennyezés, illetve a lárvák fehérje-, vas-, kalcium-, és magnéziumtartalma igen magas, sőt esszenciális aminosavakban is bővelkednek. Mindezt Eran Gronich a Fly Spark alapítója mondja, projektje mellett érvelve.

A lárvákat laboratóriumi körülmények között porítják, melynek hosszú a szavatossági ideje, és az eljárás során nem csökken a lárvák proteintartalma. Rengeteg mindenre lehet használni, például húsgolyók, vega fasírtok készíthetőek belőle.

Az izraeli Feincook alapítója tesztelte a porított lárvákat. Szerinte nem helyettesítheti a húst teljes mértékben, viszont elképzelhető, hogy az emberi étkezés része lesz a jövőben.

forrás: Tech Insider UK

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Vége a pocsékolásnak! - 5 környezettudatos konyhai tipp

Vége a pocsékolásnak! - 5 környezettudatos konyhai tipp

A konyhában sem menő a pazarlás - máris mutatjuk, hogyan lehetsz környezettudatos az ételeiddel is!
Gyere velem! Budapest környezettudatos éttermei és kávézói

Gyere velem! Budapest környezettudatos éttermei és kávézói

Míg egyik oldalon egyre több szemetet termelünk, addig a vendéglátásban is megjelentek azok a helyek, amelyek működésüket aszerint alakítják, hogy figyeljenek környezetükre. A fenntartható fejlődés jegyében sétáltunk Budapesten.
Mexikói pulykafasírt

Mexikói pulykafasírt

Az ünnepek idején a nagy rokoni és baráti jövés-menés során jól jöhet egy olyan fogás, ami nem igényel teljes terítést, vagy asztalhoz települést.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?