Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Készíts kreatív adventi naptárt!

2021. November 24.

Hétvégén elérkezik advent első vasárnapja, így épp itt az ideje összeállítani az idei adventi naptárt. Hoztunk pár kreatív ötletet, ha még bizonytalan vagy abban, hogy mibe csomagold a 24 apró meglepetést. 

Hogyan fogjunk neki? Egy adventi naptár olyan funkciót tölthet be az otthonunkban, mint a karácsonyfa. Ha mutatós, az ünnep színeivel díszített, garantált a decemberi hangolódás. Pont ezért ne csak a belbecsre, hanem a külső megjelenésére is szánjunk időt! Első körben azt döntsük el, hogy mi kerül majd a csomagokba, hiszen ez határozza meg a legjobban a csomagocskák méretét és formáját. Amennyiben 

– 1-1 szép vers vagy versrészlet 

– családi program vagy élmény leírása 

– mese vagy meserészlet 

– kincskereső térkép 1-1 darabja 

kerül a 24 csomagba, elegendő kicsi, lapos tasakokban, dobozokban gondolkoznunk. A „kincskereső térkép” köztes megoldás, csomagból elegendő a kicsi, amibe egy szöveges vagy képes leírást rejtünk a lakásban elrejtett ajándék helyéről. 

Fotó: 123 RF

Ha azonban klasszikus tárgyi ajándékokban gondolkozunk, valószínűleg nagyobb, jobban kitölthető csomagokra lesz szükségünk. Nézzük át az ajándékokat: belefér-e mind mondjuk egy-egy meghatározott méretű csomagba? Vagy annyira különböznek, hogy nem ez lesz a jó megoldás? 

Az első opció 24 tasak, ebbe könnyedén elhelyezhetjük az „élmény” ajándékokat. Persze ha ici-pici apróságokban (csoki, rágó, hajcsat) gondolkozunk, azokhoz is elegendőek lesznek. 

Fotó: 123 RF

Ha nagyobb kiterjedésűek az ajándékok, válasszunk keményebb papír dobozokat, skatulyákat, vagy textilből, zsákanyagból készült, jól „megtömhető” zsákocskákat. Amennyiben pedig teljesen különböző méretűek és formájúak az ajándékok, az egységes külsőt inkább azonos csomagolópapírba csomagolással valósítsuk meg. 

Fotó: 123 RF

Hova helyezzük a naptárt? Ahogy már feljebb említettük, a naptár az otthonunk dísze lehet egészen karácsonyig, így érdemes központi helyre tenni, ahol sokat van együtt a család, például a nappaliba vagy az étkezőbe. Jól mutat fellógatva, de akár egy komódon is elrendezhetjük a dobozkákat szép kompozícióban. A tasakok, kisebb csomagok pedig mehetnek akár egy nagy ládába is.

Fotó: 123 RF

Fotó: 123 RF

Ez is érdekelhet: 

Melegíts forró italokkal! 5 recept forralt bortól a puncsig

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!