Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ötletek a sikeres évkezdéshez

Induljon jól az új esztendő Gökler Kriszti tanácsaival!
2020. January 1.

A január sokunk számára újévi fogadalmakkal kezdődik, ezek végül vagy megvalósulnak, vagy nem. Ez utóbbi legtöbbször pont abból adódóan következik be, hogy irreális elvárásokat és célokat támasztunk magunk elé. Így nagy célok helyett most inkább néhány olyan mindennapi szokásra szeretnék buzdítani, amelyek segítségével hosszú távon is sikeresebb lehet a 2020-as év, és akár a nagy tervek megvalósulásához is közelebb vihetnek. 

Fotó: 123 RF

 

Olvass napi 30 percet

A közösségi média korában már egyre kisebb jelentőséggel bírnak sajnos a könyvek, hiszen annyi információ áramlik felénk az internetről, hogy se időnk, se igényünk nincs már az olvasásra. Ez pedig nem jó így, hiszen értékes tudástól esünk el, legyen szó önfejlesztő könyvekről vagy szépirodalomról. Alakítsuk hát tudatosan úgy a napunkat, hogy jusson legalább 30 perc az olvasásra. Lehet ez rögtön ébredés után, lefekvés előtt, de akár a tömegközlekedési eszközökön is, a lényeg aznnyi, hogy ne maradjon ki a napunkból. 

 

Napi, heti, havi „to do” lista

Sokszor annyi a teendőnk, hogy hirtelen nem is tudjuk, hol kezdjünk neki a munkának. Ennek megkönnyítésére érdemes felállítani napi, heti és havi szintű listákat a teendőinkről, fontossági sorrend szerint kategorizálva. Így szépen sorban pipálhatjuk ki a feladatainkat, és nem fog minden egyszerre a nyakunkba szakadni. 

 

Maradj távol a közösségi médiától addig, amíg legalább 3 feladatot nem teljesítettél

Az előző gondolatmenetet folytatva, érdemes kisebb ultimátumokat kötni saját magunkkal, hogy hatékonyabb legyen az időfelhasználásunk. Ne hagyjuk, hogy bármi elterelje a figyelmünket a megoldandó feladatokról!

 

Vizsgáld meg, mikor vagy a legproduktívabb a nap folyamán

Teljesen egyénfüggő az, hogy mikor tudjuk a leginkább produktívan elvégezni a teendőinket. Van, aki szeret a nappal együtt kelni, és már korán reggel letudni a főbb feladatokat, amíg az éjszakai baglyok inkább az esti órákban lesznek összeszedettebbek. Egyikkel sincs gond, fontos azonban, hogy rájöjjünk a saját típusunkra, és úgy alakítsuk az időbeosztásunkat, hogy hasznosan tudjuk felhasználni a napunkat céljaink elérésére.

 

Minden nap legalább egy dolog, ami közelebb visz a célodhoz

Érdemes először is papírra vetni azt, hogy melyek a hosszú távú nagy céljaink, majd ezeket apróbb részcélokra bontani. Ezután pedig minden egyes nap végén átértékelni, hogy vajon mi volt aznap az a cselekedetünk, amely legalább egy  kis lépéssel közelebb vitt minket a fő célhoz. Ha ez rutinná válik, később már nem fog eltelni úgy nap, hogy ne ez lebegne a szemünk előtt. Pontosan így fog egy újévi fogadalom is reális, megvalósítható és megvalósított céllá válni.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!