Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Legyen 2021 a te éved! 4 tippet mutatunk a fejlődéshez

2021. January 1.

Valószínűleg sosem vártuk még ennyire az újévet, és vele együtt az új kezdetet. Mindenki abban reménykedik, hogy 2021 könnyebb év lesz, mint 2020 volt. Az életünk ugyan még valószínűleg egy darabig nem tér vissza a megszokott kerékvágásba, mégis az évkezdés tökéletes alkalom arra, hogy elkezdjünk tenni magunkért és saját fejlődésünkért, egészségünkért. Az elmúlt hónap tanulságaira alapozva pedig itt az idő tovább fejlődni. Az alábbiakban következzen 4 tipp 2021-re, amikkel értékesebbé tudjuk tenni önmagunk számára az új esztendőt.

 

1. Szelektálj

Nézzük át az otthonunkban felhalmozott dolgokat és csak azokat tartsuk meg, amelyekre valóban szükségünk van. Így garantáltan nagyobb rend lesz, kevesebb ideig tart majd a takarítás, és a kiszelektált holmikat eladományozhatjuk vagy akár meg is próbálhatjuk eladni, így még egy kis plusz pénzhez is juthatunk. Rendezett környezetben pedig sokkal nyugodtabbnak fogjuk érezni magunkat, könnyebben tudunk fókuszálni a fontos dolgokra. 

 

2. 2021 könnyebb év lehet, ha megtöröd a mókuskereket

Kezdjünk el valami újat tanulni, legyen az egy nyelv, egy sport vagy egy új hobbi. A lényeg, hogy élvezzük, és kicsit megtörjük vele a mindennapi mókuskereket. Szerencsére ma már rengeteg tanfolyam és program elérhető online is, így ki sem kell mozdulnunk otthonról.

 

3. Fókuszban az egészség

2020-ban kicsit nehezebb volt foglalkozni az egészségünkkel, ezért 2021-ben mindenképpen érdemes pótolni az elmaradt szűrővizsgálatokat. Egészségünk megőrzése érdekében alakítsunk ki magunkban egészségtudatos hozzáállást, sportoljunk rendszeresen, törekedjünk az egészséges táplálkozásra, és figyeljük a testünk által küldött jeleket és elváltozásokat. Ne hajtsuk túl magunkat, szánjunk időt a pihenésre. 

 

4. Pro tipp 2021-re: keress egy jó ügyet, ami mellett kiállsz

Sajnos rengeteg helyen elkél a segítség, legyen az anyagi vagy fizikai támogatás. Gondoljuk végig, hogy milyen terület áll hozzánk a legközelebb, amelyet módunkban áll segíteni: gyermekek vagy idősek támogatása, környezetvédelem, hajléktalan emberek megsegítése, állatotthonok támogatása, nők védelme stb. Amikor megvan a kiválasztott irány, vegyük fel a hozzá kapcsolódó szervezettel a kapcsolatot, biztosan szívesen fogják venni a segítséget.

A fenti tanácsokon kívül pedig még egy fontos tipp 2021-re: ne feledkezzünk meg családunkról, barátainkról és a környezetünkről sem. Ne sajnáljuk az időt arra, hogy bizonyos időközönként megkérdezzük, hogy vannak és szükségük van-e segítségre. Ha ezeket betartjuk, talán bízhatunk abban, hogy 2021 könnyebb év lesz. Magunk számára mindenképp.

 

Forrás: Drive Me Baby

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Betartható újévi ígéretek az egészségünkért

Betartható újévi ígéretek az egészségünkért

Érdemes elolvasni Gökler Kriszti tanácsait!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!