Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Csempéssz tavaszt az otthonodba!

2020. January 11.

Elmúlt a karácsony, sokan már leszedték a karácsonyfát, az adventi koszorúk, ünnepi dekorációk is a szekrény mélyére kerültek. A tél viszont még jó ideig tartja magát, pedig ilyenkor legtöbbünk már vágyik egy kis frissre, zöldre, megújulásra. Nem kell hatalmas dolgokra gondolni, már néhány apróság is segít, hogy elűzzük a korai sötétedés és a latyakos-szutykos időjárás okozta „téli depressziót”.

 

Zöldfűszereket a konyhaablakba 

Fotó: 123 RF

Egészítsük ki a zacskós, szárított fűszereket, keverékeket friss fűszerekkel! Vegyünk egy-egy cserép kakukkfüvet, petrezselymet, bazsalikomot (a türelmesek magról is nevelgethetik), és tegyük szép kaspókban a konyhaablakba. Nem csupán finomak, hanem öröm rájuk nézni! 

 

Hagymás virágok 

Fotó: 123 RF

A virágüzletek mellett a legtöbb szupermarket és barkácsbolt kertészeti osztálya is árul már ilyentájt kis hagymás növényeket, például színpompás krókuszokat és jácintokat. A zöldfűszerekhez hasonlóan ültessük át a kis hagymákat mutatós cserepekbe, kaspókba, és díszítsük velük a nappalinkat, konyhánkat vagy hálószobánkat. 

 

Még több zöld  

Fotó: 123 RF

Hozzunk be a kertből pár ág örökzöldet! Helyezzük vázába, a zöld látványa a legkomorabb téli napot is fel fogja dobni. De ha kedvünk tartja, pozsgás növényekkel (sziklakerti növények, kaktuszok) is díszíthetjük a lakás unalmas részeit. 

 

Elő a színes textilekkel! 

Fotó: 123 RF

Életteli színekben pompázó díszpárnák a kanapéra, szépséges abrosz vagy alátétek az étkezőasztalra, vidám konyharuhák a tűzhely mellé. Mindegy, melyikre esik a választásunk, a változás igencsak szembetűnő lesz. 

 

Egy falat tavasz 

Fotó: 123 RF

A melengető, laktató ételek mellé iktassunk be pár könnyű fogást is! Hónapos retket, kígyóuborkát most is vásárolhatunk, készítsünk melléjük ízletes tojássalátát vagy tojáskrémet, újhagymával tálalva, snidlinggel gazdagon megszórva kész is a tavaszias reggelink vagy vacsoránk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!