Jó food truckot választottunk? Ha ezeket az intő jeleket tapasztaljuk, inkább máshol együk meg a kedvenc hamburgerünket!
2019. May 20.Jó food truckot választottunk? Ha ezeket az intő jeleket tapasztaljuk, inkább máshol együk meg a kedvenc hamburgerünket!
Tegnap már megmutattunk bloggereink legjobb street food, azaz utcai étel receptjeit. Otthon főzni szuper dolog, de persze ha kilátogatunk egy nyári fesztiválra vagy egyéb rendezvényre, az ottani food truckok kínálatából fogunk válogatni. Legyen friss, jó ízekkel készült, kellemesen fűszerezett az étel, és mondanunk sem kell, álljon minőségi alapanyagokból – ezek a kritériumok egy mai food trucktól már mindenképpen elvárhatók. De honnan ismerhető fel, ha valami nem stimmel? Íme pár árulkodó jel, ha ezeket tapasztaljuk, inkább máshol kérjük ki azt a bizonyos hamburgert.
Nagy melegben is elöl van hagyva az étel
Az egyik leggyakrabban előforduló probléma az ételek és hozzávalók tárolásával kapcsolatos. Bizonyos hozzávalókat -40 °C-on kell tárolni, hogy a szalmonella és más baktériumok ne telepedjenek meg bennük, és ezt melegben, esetleg a tűző napon, perzselő betonra parkolva sokszor sajnos nem sikerül biztosítani. A hűtőkbe nyilván nem leshetünk be, mielőtt ételt rendelnénk, de érdemes bepillantani a kocsi belsejébe: a pultokon szétszórt ételek és hozzávalók már figyelmeztetésnek tekinthetők.
A forró ételt hidegen adják ki, esetleg fordítva
Nem csupán azért szerepel rögtön a 2. helyen ez a probléma, mert a langyos hamburger valóban nem igazán finom, hanem azért is, mert a kocsi nem megfelelő működésére utalhat. Ráadásul a fentebb részletezett egészségügyi okokból sem lehet elfogadható a rossz hőmérsékleten kiadott étel.
Senki sem visel kesztyűt
Bár talán egyértelmű pont, mégis elképzelhető, hogy a fesztivál hevében átsiklunk felette. Pedig ahogy a szupermarketekben is kesztyűben szolgálnak ki a csemegepultos eladók, úgy nyilván a food truckok alkalmazottainak is viselniük kellene a kesztyűket.
Fura szagok
Ha a food truckból nem a frissen készülő étel illata árad, hanem valamiféle kellemetlen szag – romlott hozzávalók vagy nem megfelelően kezelt szemét –, inkább jó messzire kerüljük el a létesítményt.
Lobogó haj
Értjük, a nyári rendezvények a lazaságról szólnak, de senki sem szeretne hajszálakat találni az ételében.
Bogárinvázió
A kitelepüléseknél kifejezetten fontos megoldani az ételek védelmét. Főleg, ha félig önkiszolgáló rendszerben működik az adott food truck, és egyes összetevők – például a hamburgerbe pakolható zöldségek, szószok – folyamatosan a pultra térve várják, hogy a vendégek vegyenek belőlük.
Forrás: mashed