Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ingyenes kóstolókurzust szervez a Pálinka Nemzeti Tanács: Tanuld meg felismerni a pálinkahibákat!

Bárki lehet amatőr pálinkakóstoló, aki részt vesz a Pálinka Nemzeti Tanács ingyenes  tanfolyamán, az  OMÉK-on. A kurzus célja, hogy a résztvevők meg tudják különböztetni a pálinkahibákat, és felismerjék a kiváló minőséget.
2017. September 14.

Kiváló minőségű pálinkákat kóstoltat a Pálinka Nemzeti Tanács az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon és Vásáron. A rövid tanfolyamot a tanács kóstolómesterei tartják, akik egy érzékszervi teszttel egybekötve magyarázzák el a jelenlévőknek a pálinkák közötti különbségeket. A résztvevők arany, ezüst és bronz minősítésű termékeket is összehasonlíthatnak a vakkóstolás során.

A kóstolókurzus szeptember 20 és 24 között minden nap 14.00 órakor kezdődik, ami után 14.30-kor egy-egy díjnyertes pálinka is bemutatkozik. Meg lehet kóstolni például a 2014-es és a 2015-ös év legjobb pálinkáját, 2016 legeredményesebb pálinkafőzdéjének Piros Vilmosát, és az idei év ország pálinkájának választott Konkordi-Izabella szőlő pálinkát is.

Program:

Szerda:

14.00 – Pálinkahibák és szépségek – Kóstolókurzus

14.30 – Kóstolás: Villányi Pálinka: Magyarbólyi Pálinkafőzde – Villányi Válogatott Vörös Törkölypálinka (2017-ben Legjobb 10 000 palack feletti tétel díjas terméke a Pálinka Országkóstoló és az Országos Pálinka és Törkölypálinka verseny)

Csütörtök:

14.00 – Pálinkahibák és szépségek – Kóstolókurzus

14.30 – Kóstolás: 1 Csepp Pálinka: Zenit szőlő – Kései meggy 2013 (2015-ben Magyarország legjobb pálinkája díj a Pálinka Országkóstoló és az Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyen)

Péntek:

14.00 – Pálinkahibák és szépségek – Kóstolókurzus

14.30 – Kóstolás: Mályinkai Pálinkafőzde: Konkordi-Izabella szőlő pálinka (2017-ben Magyarország legjobb pálinkája díj a Pálinka Országkóstoló és az Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyen)

Szombat:

14.00 – Pálinkahibák és szépségek – Kóstolókurzus

14.30 – Kóstolás: Szicsek Pálinkafőzde: Fekete ribizli (2014-ben Magyarország legjobb pálinkája díj a a Pálinka Országkóstoló és az Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyen)

Vasárnap:

14.00 – Pálinkahibák és szépségek – Kóstolókurzus

14.30 – Kóstolás: Árpád Pálinka: Piros Vilmos (2016-ban Magyarország legjobb pálinkája díj és Legeredményesebb pálinkafőzde díj a Pálinka Országkóstoló és az Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyen)

 

Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!