Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Ilyen gyorsan lehet leküzdeni a hasi zsírt

A csípő körüli területről szeretnének a legtöbben fogyni, viszont pont ez az a testtáj, amiről a legnehezebb. Vagy mégsem?
2018. July 18.

Nem lehetetlen ledolgozni a hasi zsírt: aktív testmozgással és kitartással sikert érhetünk el. Kitartással, kemény munkával, okosan összeállított edzéstervvel már két hét után látszódik a csökkenés a csípő körüli területen. Habár a csökkenés mértéke és gyorsasága személyfüggő, sporttal, kalóriacsökkentéssel látható lesz majd a különbség.

Ne kezdjünk az edzés mellett extrém diétába, miden nap fogyasszunk minimum 1200 kalóriát, hogy a szervezetünk és az agyunk is megfelelően funkcionáljon. Ha kalóriadeficittel (pl. 500-assal) diétázunk, mellette pedig edzünk, izmot szedünk fel magunkra, mialatt zsírt vesztünk. Így nem feltétlenül a mérleg lesz az az eszköz, amely biztató számokkal szolgál, hanem a centi.

A nagyobb csípőkörméret szív- és érrendszeri megbetegedések, diabétesz, magas vérnyomás jelzője lehet – tehát egészségügyi okokból is érdemes beiktatni némi változtatást. Már az étkezési és edzési program kezdete utáni két hétben láthatunk eredményeket, amelyek csak további kitartást táplálnak belénk.

Ha ezt a területet akarjuk formálni, akkor a magas intenzitású aerobikedzés javasolt (pl.: HIIT) erősítő tréningekkel párosítva. Az egyik legjobb a tabata, amelyben 20 másodperces intenzív mozgást 10 másodperc pihenő követ. Ezzel izmosodunk is, így valóban ne a mérleget lessük, hanem a centit.

Azok, akik a fogyókúrájuk mellé testedzést is beiktatnak, hamarabb érnek el látványos eredményeket, sőt, a testük is feszesebb lesz.

via: Popsugar

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezért olyan népszerű a rooftop jóga

Ezért olyan népszerű a rooftop jóga

Az elmúlt évben már Budapesten is egyre gyakrabban hallhatunk a rooftop jógaként emlegetett jógairányzatról, ami tulajdonképpen nem mást jelent, mint hogy a város egy magasan fekvő pontján, gyönyörű kilátással végzik a testi-lelki jólétért felelős sportot.
Ennyi időbe telik a kockás has

Ennyi időbe telik a kockás has

Ez az, ami valóban nem az első hónapok kemény edzési és diétái után azonnal látható.
Igaz az, hogy az edzés fiatalon tart?

Igaz az, hogy az edzés fiatalon tart?

A tudomány vajon alátámasztja?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!